ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Τετάρτης

Ενα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο της τέχνης του θεάτρου, η σημαντική σκηνογράφος και ενδυματολόγος Αφροδίτη Κουτσουδάκη  (φωτ.) πέθανε χθες. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα, όπου σπούδασε σκηνογραφία και ζωγραφική. Δάσκαλοί της ήταν ο Τέτσης, ο Σαραφιανός, ο Βακαλό κ.ά. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, τη Λυρική Σκηνή, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, με χορευτικά σχήματα και με πολλούς γνωστούς ιδιωτικούς θιάσους.

(...) Ο Μπάρι Γκιμπ, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Bee Gees –ενός από τα πιο δημοφιλή «οικογενειακά» συγκροτήματα στην ιστορία της ποπ–, εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του ότι όταν ήταν 4 ετών ένας άντρας προσπάθησε να τον παρενοχλήσει σεξουαλικά. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άντρας είχε κάνει ακριβώς το ίδιο και σε άλλα παιδιά και συνελήφθη γι’ αυτό. «Δεν είχα μιλήσει ποτέ σε κανέναν», είπε ο Γκιμπς, «και δεν ξέρω γιατί το κάνω τώρα. Είναι πάντως κάτι που ακόμη παραμένει ζωντανό στο μυαλό μου». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν το συγκεκριμένο γεγονός έγινε εντός ή εκτός σπιτιού, αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας πως «αυτές οι λεπτομέρειες είναι δυσάρεστες».

(...) H προκλητική διάλεξή του για το θέμα της πορνογραφίας δεν ενθουσίασε τους καθολικούς ιερείς και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που βρίσκονταν ανάμεσα στους θεατές, έτσι λίγο καιρό αργότερα, επιστρέφοντας στη Μάλτα, ο Αντονι Μπέρτζες  ανακάλυψε ότι οι Αρχές είχαν κατασχέσει το σπίτι του. Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, η αμφιλεγόμενη ομιλία δημοσιεύεται για πρώτη φορά στο βιβλίο «Obscenity and the Arts», που μόλις κυκλοφόρησε στα αγγλικά με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ