Μια γιορτή γυμναστικής με 7.033 συμμετοχές

Μια γιορτή γυμναστικής με 7.033 συμμετοχές

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία γιορτή της γυμναστικής διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Ολυμπιακό Στάδιο Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος», στο Περιστέρι. Πρόκειται για τη διοργάνωση γυμναστικής για όλους «Cosmogym Contest & Festival», στην οποία παίρνουν μέρος 7.033 αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι, κάθε ηλικίας. Αύριο (22/06), στο πλαίσιο των αγώνων, θα πραγματοποιηθούν και τα πανελλήνια πρωταθλήματα «Special Olympics» με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών.

Μια γιορτή γυμναστικής με 7.033 συμμετοχές-1

Στους αγώνες συμμετέχουν ομάδες συλλόγων, αλλά και μεμονωμένοι αθλούμενοι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο indoor event που διεξάγεται στη χώρα μας. Οι αγώνες θα διαρκέσουν έξι ημέρες και, κατά τη διάρκειά τους, οι 314 προπονητές και προπονήτριες θα βοηθήσουν τις ομάδες τους για να παρουσιάσουν 328 χορογραφίες με τον συνολικό χρόνο των προγραμμάτων να ξεπερνάει τις 24 ώρες. Τα προγράμματα που παρουσιάζονται έχουν στοιχεία ενόργανης, ρυθμικής, αεροβικής, τραμπολίνου, μοντέρνου και κλασσικού χορού, φολκλόρ, street dance και hip hop με ή χωρίς τη συνοδεία μουσικής. Αυτή τη χρονιά οι διοργανωτές θεσμοθέτησαν και το βραβείο «Άννα Πολάτου», στη μνήμη της αδικοχαμένης πρωταθλήτριας του ανσάμπλ (χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αυστραλίας, το 2000). Θα υπάρχουν, επίσης, βραβεία για τις καλύτερες εμφανίσεις σε ενόργανη, ρυθμική, τραμπολίνο, ακροβατική, για το πρόγραμμα με τα καλύτερα θεατρικά στοιχεία κ.α.

Το «COSMOGYM Festival & Contest» αυτή τη χρονιά είναι αφιερωμένο στον Σύλλογο Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού». Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα των Special Olympics Hellas, του Δήμου Περιστερίου και αποτελεί  μια συνδιοργάνωση με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, στις 25 Ιουνίου, με τους τελικούς. Η είσοδος όλες τις ημέρες θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή