Αποσύρεται από την ηθοποιία ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις

Αποσύρεται από την ηθοποιία ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις αποσύρεται από την ηθοποιία, ανακοίνωσε χθες η εκπρόσωπός του, θέτοντας τέλος σε μια λαμπρή υποκριτική καριέρα στον κινηματογράφο, η οποία σημαδεύτηκε από τρία βραβεία Όσκαρ  και πολλές σπουδαίες ερμηνείες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του, η απόφαση του Λιούις να αποσυρθεί από την καριέρα του στην υποκριτική ήταν καθαρά «προσωπική». 

Ο Λιούις είναι ένας από τους τρεις άνδρες ηθοποιούς που έχουν κερδίσει τρία βραβεία Όσκαρ, μαζί με τον Τζακ Νίκολσον και τον Γουόλτερ Μπρέναν, όμως είναι ο μόνος εκ των τριών που και τα τρία αυτά βραβεία ήταν για Α' Ανδρικό Ρόλο. Οι ταινίες που βραβεύτηκε για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους είναι «Το Αριστερό μου Πόδι» του Τζιμ Σέρινταν του 1989, το «Θα Χυθεί Αίμα» του Πολ Τόμας Άντερσον του 2007 και το «Λινκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ του 2012. Επιπλέον, έχει προταθεί για το πολυπόθητο βραβείο άλλες δύο φορές, το 1994 για την ταινία του Τζιμ Σέρινταν, «Εις το Όνομα του Πατρος» και το 2002 για τις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» του Μάρτιν Σκορσέζε.  

«Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός», είπε συγκεκριμένα η εκπρόσωπός του, Λέσλι Νταρτ, προσθέτοντας πως «είναι ιδιαίτερα ευγνώμων για όλους τους συνεργάτες του και το ακροατήριό του όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Λιούις, ο οποίος έκλεισε τα 60 τον Απρίλιο, πρωταγωνιστεί σε άλλη μία ταινία που αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο, το «Phantom Thread», με θέμα τον κόσμο της μόδας του Λονδίνου τη δεκαετία του '50.

Πηγή: ΑΠΕ, BBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή