Η OMEGA στο 35ο ράλι ιστιοπλοΐας America’s Cup

Η OMEGA στο 35ο ράλι ιστιοπλοΐας America’s Cup

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 35ο διεθνές ράλι ιστιοπλοΐας America’s Cup διεξάγεται αυτές τις μέρες στις Βερμούδες και η Omega συμμετέχει ενεργά ως χορηγός και χρονομέτρης της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας (Emirates Team New Zealand – ETNZ), υποστηρίζοντας την προσπάθεια του πληρώματος του Kiwi να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο. Η συνεργασία της Omega με την ομάδα Emirates της Νέας Ζηλανδίας και με τον διάσημο skipper της και θρύλο του America’s Cup, Sir Peter Blake, ξεκίνησε το 1995. Ειδικά για τη φετινή διοργάνωση η ελβετική εταιρεία δημιούργησε δύο συλλεκτικές εκδόσεις: το Speedmaster Professional X-33 Regatta ETNZ και το Seamaster Planet Ocean «Deep Black» GMT ETNZ.

Η OMEGA στο 35ο ράλι ιστιοπλοΐας America’s Cup-1

Speedmaster Professional X-33 Regatta ETNZ

Η OMEGA στο 35ο ράλι ιστιοπλοΐας America’s Cup-2

Είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο που φοράει το πλήρωμα του σκάφους Kiwi, όσο αυτό θα χαράζει πορεία στα νερά του Great Sound. Συνδυάζει αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένης και λειτουργίας regatta με αντίστροφη μέτρηση πέντε λεπτών πριν την έναρξη του αγώνα. Μια σειρά ηχητικών ειδοποιήσεων, κάθε μια με τη δική της ηχητική συχνότητα, προειδοποιεί το πλήρωμα, ώστε να μπορέσουν να συγκεντρωθούν πλήρως στην προετοιμασία τους. Μόλις ο αγώνας ξεκινήσει, το Χ-33 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή της προόδου του αγώνα.

Η OMEGA στο 35ο ράλι ιστιοπλοΐας America’s Cup-3

Tο ρολόι διαθέτει κάσα 45 mm από ματ τιτάνιο, μαύρο καντράν με μπλε δακτυλίους και λευκές ενδείξεις, καθώς και ευδιάκριτες διαχωριστικές επιφάνειες για τις ψηφιακές ενδείξεις. Η περιστρεφόμενη στεφάνη, είναι κατασκευασμένη από μείγμα τιτανίου/κεραμικού και φέρει αστέρια στις θέσεις των 15, 30, 45 και 60 δευτερολέπτων, παραπέμποντας στον Σταυρό του Νότου της σημαίας της Νέας Ζηλανδίας. Περιλαμβάνει έναν ασπρόμαυρο δείκτη ώρας για την αναλογική ώρα, έναν κόκκινο δείκτη λεπτών και έναν ασπρόμαυρο δείκτη δευτερολέπτων. Οι ψηφιακές ενδείξεις εμφανίζονται σε οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD).

Η OMEGA στο 35ο ράλι ιστιοπλοΐας America’s Cup-4

Το πίσω βιδωτό καπάκι είναι διπλό, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη ηχητική μετάδοση των ηχητικών ειδοποιήσεων. Το εξωτερικό καπάκι είναι ασφαλισμένο με οκτώ βίδες και περιλαμβάνει στο κέντρο του το λογότυπο της ομάδας Emirates της Νέας Ζηλανδίας, και χαραγμένες τις λέξεις «CHALLENGER FOR THE 35TH AMERICA’S CUP», «X-33 REGATTA», καθώς και τον αύξοντα αριθμό του κάθε ρολογιού. Πολύ ωραίο το μαύρο υφασμάτινο λουρί με επικάλυψη από ανθρακόνημα, επένδυση από μπλε καουτσούκ και μπλε ραφές, που ασφαλίζει με κούμπωμα ασφαλείας από τιτάνιο. Το ρολόι περιλαμβάνει τον μηχανισμό μπαταρίας πολλαπλών λειτουργιών και χρονογράφο, Omega 5620, και είναι συλλεκτική έκδοση 2.017 κομματιών. 

Seamaster Planet Ocean ETNZ «Deep Black» Master Chronometer

Η OMEGA στο 35ο ράλι ιστιοπλοΐας America’s Cup-5

Kατασκευάστηκε κυρίως για τους υποστηρικτές της ομάδας και περιλαμβάνει το κόκκινο και το μπλε χρώμα της σημαίας της Νέας Ζηλανδίας.Η κάσα του σε διάμετρο 45,5 mm είναι από μαύρο κεραμικό και διαθέτει κεραμική στεφάνη με καταδυτική κλίμακα από Omega Liquid-Metal®, η οποία δίνει έμφαση στην αντίστροφη μέτρηση 15 λεπτών πριν από την έναρξη του ιστιοπλοϊκού αγώνα: τα πρώτα δέκα λεπτά απεικονίζονται με κόκκινο και μπλε καουτσούκ (τα χρώματα της σημαίας της Νέας Ζηλανδίας) και η λέξη START από Liquid-Metal® καταλαμβάνει τα τελευταία πέντε λεπτά. Η κουκκίδα στο 12 περιέχει Super-Luminova και εκπέμπει πράσινη λάμψη.

Η OMEGA στο 35ο ράλι ιστιοπλοΐας America’s Cup-6

Στο μαύρο ματ κεραμικό καντράν οι ενδείξεις της ώρας είναι από λευκό χρυσό 18Κ με επίστρωση Super-Luminova ενώ στην περιφέρεια υπάρχει ο 24ωρος δακτύλιος για την ώρα GMT με ένδειξη ημέρας-νύχτας σε μπλε και κόκκινο.

Η OMEGA στο 35ο ράλι ιστιοπλοΐας America’s Cup-7

Στην πίσω πλευρά του ρολογιού κυριαρχεί το λογότυπο της ομάδας Emirates της Νέας Ζηλανδίας σε κόκκινο χρώμα, με την επιγραφή «CHALLENGER 35TH AMERICA’S CUP». Το μαύρο λουρί με μαύρη και μπλε επένδυση από καουτσούκ, κόκκινες ραφές και μια ματ μπούκλα ασφαλείας από κεραμικό, τελειοποιεί την αγωνιστική εμφάνιση του ρολογιού. Το μοντέλο  ETNZ «Deep Black» λειτουργεί με τον μηχανισμό 8096 Master Chronometer της OMEGA.

Το 35ο America’s Cup αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Ιουνίου, συνεπώς σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε εάν η ομάδα Emirates της Νέας Ζηλανδίας κέρδισε το πολυπόθητο τρόπαιο «Auld Mug» στο Great Sound των Βερμούδων.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή