Flashback στην 22α Ιουνίου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 22α Ιουνίου-1

O θεατρικός κωμικός Ντέιβιντ Μπερνς υποδύεται «καρικατουρίστικα» τον Αδόλφο Χίτλερ κατά τη διάρκεια παράστασης στα ναυπηγεία της εταιρείας «Τοdd Shipyards Corporation» στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, το 1942. Η συγκεκριμένη παράσταση ήταν η πρώτη μίας σειράς παραστάσεων που λάμβαναν χώρα την ώρα του μεσημεριανού και είχαν σκοπό τους να διασκεδάσουν τους εργάτες που εργάζονταν στην πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ. (AP Photo)

 

Flashback στην 22α Ιουνίου-2

Δύο Άγγλοι οπαδοί «παίζουν ξύλο» με έναν Αργεντίνο κατά τη διάρκεια του προημιτελικού αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ της Αγγλίας και της Αργεντινής στην πόλη του Μεξικό, το 1986. Στο θρυλικό εκείνο παιχνίδι, στο οποίο η Αργεντινή επικράτησε με 2-1, ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέτυχε τα δύο ίσως πιο διάσημα γκολ στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ανοίγοντας το σκορ με το «χέρι του θεού» και διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του με το «γκολ του αιώνα», αφού πέρασε μόνος του όλη την αντίπαλη άμυνα, ξεκινώντας από τη σέντρα του γηπέδου. (AP Photo/Sergio Dorantes)

 

Flashback στην 22α Ιουνίου-3

Γάλλοι στρατιώτες πραγματοποιούν περιπολία σε χωριό που καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς της γερμανικής Luftwaffe, το 1940. (AP Photo)

 

Flashback στην 22α Ιουνίου-4

Κολάζ του ζωγράφου Ανρί Ματίς δημοπρατείται από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's στο Λονδίνο, το 1966. Το έργο, το οποίο ο καλλιτέχνης θεωρούσε ένα από τα σημαντικότερα του δημιουργήματα, πουλήθηκε προς 32.000 λίρες στη γκαλερί Robert Elkon της Νέας Υόρκης. (AP Photo/Brown)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή