Μουσική εκδήλωση για την επέτειο των 180 χρόνων από την ίδρυση του ΕΚΠΑ

Μουσική εκδήλωση για την επέτειο των 180 χρόνων από την ίδρυση του ΕΚΠΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μουσική εκδήλωση για την επέτειο των 180 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο το Σάββατο 1 Ιουλίου (έναρξη στις 9 μ.μ.). Θα τραγουδήσουν η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ηρώ Σαΐα και η Ελένη Τσαλιγοπούλου ενώ την παρουσίαση έχει αναλάβει η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Τάσου Συμεωνίδη, η Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλλιάρα, και μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του ΕΚΠΑ.

«Μέσα από κείμενα εποχής, ήχους, μουσικές και τραγούδια θα αποτυπωθεί το ιστορικό και κοινωνικό κλίμα κάθε περιόδου από το 1837, όταν άνοιξε τις θύρες του το πρώτο Πανεπιστήμιο στην "οικία Κλεάνθους" στην Πλάκα, έως τις μέρες μας» λέει το ίδρυμα, με την έρευνα να έχουν κάνει ο Βαγγέλης Καραμανωλάκης από Ιστορικό Αρχείο του ΕΚΠΑ και ο Λάμπρος Λιάβας από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ιδρύματος. Η σκηνική επιμέλεια θα είναι της Σοφίας Σπυράτου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 5 έως 15 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή