Ανεβάζουν τους τόνους ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Ανεβάζουν τους τόνους ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού στη Βουλή στις 3 Ιουλίου για έναν ακόμη γύρο αντιπαράθεσης έδωσαν ατύπως χθες τα κόμματα της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση, καθώς τότε ορίστηκε η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup. Μια συνεδρίαση που προμηνύεται θυελλώδης, αν κρίνει κανείς από τους άκρως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς με τους οποίους η αντιπολίτευση «στολίζει» προσωπικά τον κ. Τσίπρα τις τελευταίες μέρες.

Ετσι έγινε και χθες, με αφορμή την πρωθυπουργική ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο. «Επιβεβαιώνεται πλέον ότι ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία και στην αλήθεια και στην κριτική», ήταν η άμεση αντίδραση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, που επί της ουσίας αποκάλεσε ψεύτη τον κ. Τσίπρα, ενώ συνεργάτες της κ. Γεννηματά επιφυλάσσονταν στη Βουλή να ακούσει αναλυτικά ο πρωθυπουργός την αλήθεια για την πλήρη αποτυχία του στις διαπραγματεύσεις όσο και αν προσπαθεί την αλήθεια αυτή να τη διαστρεβλώσει.

«Αφού τελείωσαν τα αντιμνημονιακά παραμύθια και οι ιστορίες περί ηρωικής διαπραγμάτευσης, ο κ.Τσίπρας ανακάλυψε τώρα ότι το μεγάλο στοίχημα της χώρας είναι αυτό που φωνάζει το Ποτάμι εδώ και καιρό: η ανάπτυξη», συμπλήρωνε λίγο αργότερα ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Και εμφανώς ειρωνευόμενος τον πρωθυπουργό, που ζήτησε από τους υπουργούς του «να ανεβάσουν στροφές και να βγάλουν από τα συρτάρια ώριμα επενδυτικά σχέδια που λιμνάζουν», τον κάλεσε να κοιτάξει γύρω του και να δει στα πρόσωπα των ίδιων αυτών υπουργών «εκείνους που πολέμησαν οποιαδήποτε επένδυση, από τα λιμάνια έως τα περιφερειακά αεροδρόμια και το Ελληνικό. Είναι οι ίδιοι που ακόμη και σήμερα προβάλλουν κάθε είδους εμπόδια, καθώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και επενδύσεις δεν πάνε μαζί», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Να απαντήσει στον πρωθυπουργό μέσα από μια συνομιλία που είχε χθες με τους εργαζομένους στην ΕΒΓΑ επέλεξε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. «Θα ακούσατε αυτές τις ημέρες τις θριαμβολογίες από τον πρωθυπουργό, απ’ την κυβέρνηση, για το τέλος της διαπραγμάτευσης που ανοίγει φως στο βάθος του τούνελ και άλλα σχετικά. Ομως η δική σας πείρα, όπως και όλου του εργαζόμενου λαού, λέει ότι κάθε διαπραγμάτευση που γίνεται συνδυάζεται μόνο με νέα μέτρα και νέα μνημόνια τα οποία πλέον έχουν γίνει διαρκείας», είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι απεδείχθη πλέον περίτρανα ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ «μόνον ο λαός ματώνει και όχι βέβαια οι μεγαλοκαρχαρίες, το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια».

Ο Βασίλης Λεβέντης

Σε άλλο μήκος κύματος ήταν για μία ακόμη φορά η τοποθέτηση του κ. Βασίλη Λεβέντη. Καυτηριάζοντας ως επιζήμια για τη χώρα τη διαρκή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, επανέλαβε την πάγια πρότασή του για σχηματισμό μιας «μεγάλης κυβέρνησης ευρείας αποδοχής. Η εμμονή της κυβέρνησης στην τακτική ότι μόνη της θα τα καταφέρει, μαζί με το μόνιμο αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές, καθιστούν τη χώρα εντελώς αφιλόξενη για επενδύσεις», τόνισε ο κ. Λεβέντης δηλώνοντας βέβαιος ότι στο τέλος «οι πολίτες θα κρίνουν ποιο κόμμα λειτουργεί υπεύθυνα και ποιοι κοιτάζουν την καρέκλα τους και μόνο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή