Β. Ντομπρόβσκις: Στοχευμένο σχέδιο ανάπτυξης για την Ελλάδα

Β. Ντομπρόβσκις: Στοχευμένο σχέδιο ανάπτυξης για την Ελλάδα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα προχωρά ένα στοχευμένο σχέδιο για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εισάγονται και έκτακτα μέτρα για την υποστήριξη των επενδύσεων, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε ερωτήσεις του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και των ευρωβουλευτών Γιώργου Κύρτσου της Νέας Δημοκρατίας και Σωτήρη Ζαριανόπουλου του ΚΚΕ.

«Υπάρχει ανάγκη για στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, με ευρύτερους όρους, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε καταθέσει αυτό το σχέδιο για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη» είπε και συνέχισε:

«Την περασμένη εβδομάδα παρουσιάσαμε και κάποια αξιολόγηση για το τι έχει συμβεί τα τελευταία δυο χρόνια και πόση στήριξη έχει κινητοποιηθεί προς την Ελλάδα μέσω του σχεδίου αυτού. Δηλαδή: διευκόλυνση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τεχνική βοήθεια, όπως επίσης και εμπροσθοβαρής χρηματοδότηση, έτσι ώστε η Ελλάδα να μην έχει πρόβλημα ρευστότητας τη στιγμή της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Και επίσης, μέσω του Ευρωπαϊκού επενδυτικού ταμείου επιπλέον χρηματοδότηση και άλλων μέσων, έτσι ώστε το σχέδιο αυτό για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα να προχωρήσει».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα τόνισε πως οι προβλέψεις της Κομισιόν θεωρούν ότι θα έχουμε μια ανάπτυξη της τάξης του 2,1% φέτος και μια ανάπτυξη που θα ξεπεράσει τις προβλέψεις για τον μέσο όρο στην ΕΕ, αυτή τη στιγμή.

«Έχουμε την οικονομία που ανακάμπτει, την ανεργία που μειώνεται, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα που έχει επανέλθει, και είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή, να μείνουμε σε αυτή την τροχιά. Είχαμε μια επιτυχή δεύτερη αξιολόγηση, και αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να πληρωθεί η επόμενη δόση, έτσι ώστε να καλύψει τις τρέχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες, και παράλληλα, να προετοιμάσει την Ελλάδα, ώστε να επανέλθει στις αγορές, έτσι ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να μην εξαρτάται από την οικονομική στήριξη και τα σχετικά προγράμματα της ΕΕ» δήλωσε ο κ. Ντομπρόβσκις.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή