ΕΛΛΑΔΑ

Τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα της δημοσιότητας

ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Τι συμβαίνει τελικά με τον Ορέστη Τσανγκ και τον Δήμο Θεσσαλονίκης;

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΠΡΟ-ΒΟΛΕΣ

Μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αλλά η «επιστράτευση» του Ορέστη Τσανγκ από την αντιδημαρχία Τουρισμού, όπως γράφτηκε σε ενημερωτικά σάιτ και κοινωνικά δίκτυα, δεν θα μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους.

Στα βίντεο και στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, ο πρώην «Μαχητής» του τηλεοπτικού «Survivor» φαίνεται να βρίσκεται στο πλάι του αντιδημάρχου Σπύρου Πένγκα και τον ακούμε να κάνει δηλώσεις για την πρόθεσή του να βοηθήσει τουριστικά τη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη. Αλλωστε, τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ θα είναι η Κίνα, οπότε τι πιο λογικό;

Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Οπως πληροφορούμαστε, στην εν λόγω συνέντευξη Τύπου, που έγινε για απολογισμό και ανακοίνωση δράσεων στον τομέα του τουρισμού, δεν προσκλήθηκαν φορείς ή συνεργάτες του δήμου και ούτε ο κ. Τσανγκ που δεν εμπίπτει –ακόμη τουλάχιστον– σε καμία από τις δύο παραπάνω κατηγορίες. Ισχύει πάντως ότι υπήρξε μια συνάντηση με την αντιδημαρχία Τουρισμού, η οποία έμεινε στο επίπεδο του brainstorming για το πώς θα μπορούσε η πρόσκαιρη αναγνωρισιμότητά του να ωφελήσει την πόλη και τον ίδιο. Αυτό ακόμη διερευνάται. Ωστόσο, όταν εμφανίστηκε στην αίθουσα, ήταν επόμενο να γίνουν οι εύλογοι συνειρμοί και οι συσχετίσεις.

Τα 15 λεπτά δημοσιότητας που αντιστοιχούν στον καθένα μας, όπως είχε πει ο Αντι Γουόρχολ το ’70, συρρικνώνονται στην εποχή μας σε μερικά δευτερόλεπτα και έτσι ο καθένας που θέλει να παραμείνει στον γαργαλιστικό αφρό του δημόσιου βίου κάνει ό,τι μπορεί. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον κ. Τσανγκ, ο οποίος δεν θέλει να είναι μόνο ένας πρώην παίκτης ριάλιτι όπως τόσοι άλλοι. Αλλωστε, κανείς από την ομήγυρη δεν βρέθηκε να διορθώσει τα πράγματα. Αρκετοί μάλλον θέλουν να παραμείνουν λεπτά τα δευτερόλεπτα.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ