Μέσω franchising 30 νέα καταστήματα ΘΕΣγάλα στην Αθήνα

Μέσω franchising 30 νέα καταστήματα ΘΕΣγάλα στην Αθήνα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω δικαιόχρησης (franchising) θα λειτουργεί πλέον το υφιστάμενο δίκτυο αυτόματων πωλητών γαλακτοκομικών προϊόντων του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα στην Αττική, ενώ με τη μέθοδο αυτή θα γίνει και η περαιτέρω επέκτασή του στην πρωτεύουσα. Η σχετική διαδικασία είχε ήδη γίνει για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ χθες ο συνεταιρισμός εγκαινίασε τη διαδικασία υποδοχής αιτήσεων για τα υφιστάμενα και τα νέα καταστήματα της Αττικής, με στόχο να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους πρώτους συνεργάτες τον Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο ΘΕΣγάλα διαθέτει 30 καταστήματα στην Αθήνα και με την εφαρμογή του νέου πλάνου στοχεύει στη δημιουργία επιπλέον 30 μέσα στο επόμενο έτος, σε γειτονιές που δεν διαθέτουν σημείο πώλησης των προϊόντων ΘΕΣγάλα. Συνολικά σήμερα ο συνεταιρισμός διαθέτει 63 σημεία πώλησης στη Λάρισα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Για να αντιληφθεί κάποιος το ενδιαφέρον που προσελκύει ο συνεταιρισμός, αρκεί να πούμε ότι για 14 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, όπου εφαρμόστηκε πιλοτικά η μέθοδος της λειτουργίας των σημείων πώλησης του ΘΕΣγάλα μέσω franchising, κατατέθηκαν συνολικά 400 αιτήσεις. Η ιστοσελίδα στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες είναι η http://www.thesgala.gr/franchise.html.

Το ποσό που θα απαιτηθεί για την παραχώρηση των υφιστάμενων καταστημάτων σε δικαιοδόχους κυμαίνεται από 100.000 έως 150.000 ευρώ. Η τελική τιμή θα διαμορφωθεί αναλόγως των όγκων πωλήσεων που ήδη τα σημεία πώλησης καταγράφουν, καθώς και βάσει των δημογραφικών στοιχείων της περιοχής όπου βρίσκονται.

Η επέκταση δεν αφορά μόνο τον αριθμό των σημείων πώλησης, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, το πλάνο ανάπτυξης των καταστημάτων, είτε πρόκειται για τα ήδη υπάρχοντα είτε για τα νέα, προβλέπει και τη μετατροπή τους σε γωνιές συνεταιρισμών και Ελλήνων παραγωγών με καθημερινά είδη διατροφής. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα διανομής όλων των προϊόντων κατ’ οίκον μέσω της υπηρεσίας «Tο θες σπίτι σου» με παραγγελίες είτε τηλεφωνικές, σε πενταψήφιο αριθμό, είτε ηλεκτρονικές στο νέο ηλεκτρονικό κατάστημα του ΘΕΣγάλα. Ολο το σύστημα παραγγελιών θα είναι κεντρικά διαχειριζόμενο από τον ΘΕΣγάλα. Για την ώρα η υπηρεσία της διανομής κατ’ οίκον παρέχεται μόνο στη Λάρισα. Οι συνεργάτες που θα επιλεγούν για τα καταστήματα franchising θα αποκτήσουν και το αποκλειστικό δικαίωμα της υπηρεσίας διανομής κατ’οίκον σε συγκεκριμένη, προκαθορισμένη γεωγραφική ζώνη είτε του υπάρχοντος σημείου είτε της νέας περιοχής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή