Ο Κουβέλης αποτιμά θετικά την συμφωνία του Eurogroup

Ο Κουβέλης αποτιμά θετικά την συμφωνία του Eurogroup

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την απόφαση του Eurogroup διαμορφώνονται ευοίωνα στοιχεία, καθώς, βεβαίως, η απόφαση αυτή δεν ανατρέπει άρδην θετικά τα πράγματα, αλλά διαμορφώνει μια σταθερότητα σχετικά με την εξέλιξη και την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9FM".

O κ. Κουβέλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι στην απόφαση υπάρχει συνάρτηση με τη ρήτρα ανάπτυξης, επειδή το θεωρεί αυτό πολύ σημαντικό για την υπόθεση της αναδιάρθρωσης του χρέους και ταυτόχρονα μίλησε για «την υποχρέωση της κυβέρνησης να εκκινήσει χωρίς καθυστέρηση, αλλά με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σχεδιασμό, την αναπτυξιακή διαδικασία».

Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι «είναι δυνατό να υπάρξει και η παρουσία ξένων επενδύσεων στη χώρα, με δεδομένο ότι διαμορφώνεται αυτό το σταθερό πεδίο για τη χώρα, το οποίο αποτελεί κίνητρο για την προσέλκυση ξένων επενδυτών».

Αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες ο κ. Κουβέλης είπε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, εκείνο που χρειάζεται είναι μια περίοδο ήρεμης πολιτικής αντιπαράθεσης στη βάση των πραγματικών προβλημάτων».

Χαρακτήρισε αρνητικό στοιχείο την έλλειψη συναίνεσης σε μια πορεία του τόπου που πρέπει να οδηγήσει στην έξοδο από τα μνημόνια, την κρίση και την επιτροπεία καταλόγισε ευθύνες στην αντιπολίτευση, λέγοντας: «Βλέπω μια αδυσώπητη επίθεση από την πλευρά της αξιωματικής και της ευρύτερης αντιπολίτευσης εναντίον μιας πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση και μάλιστα μιας επίθεσης επί ζητημάτων τα οποία δεν αφορούν πάρα πολλές φορές και την ουσία της ασκούμενης πολιτικής».

Για τη χθεσινή εκδήλωση της "Προοδευτικής Συμμαχίας" στις Βρυξέλλες, στην οποία μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τη συμπόρευση της Αριστεράς με τη Σοσιαλδημοκρατία και τους Πράσινους και την κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Κουβέλης παρατήρησε: «Οι δυνάμεις στην Ελλάδα που αναφέρονται στη σοσιαλδημοκρατία ή στην κεντροαριστερά οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν αρκεί να αυτοαναφέρεται κανείς σοσιαλδημοκρατικά ή κεντροαριστερά, αλλά πρέπει να απαλλαγεί από την όποια σύνδεση άμεση ή και έμμεση, πολλές φορές άμεση, με το νεοφιλελευθερισμό και τον συντηρητισμό. Να αποκόψουν κάθε δεσμό με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και βεβαίως να αντιληφθούν ότι το μεγάλο ζήτημα σε ετούτον τον τόπο είναι το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εάν, δηλαδή, θα έχουμε μία διαμορφωμένη προοδευτική πορεία, με ενίσχυση του προοδευτικού πόλου, ή θα επιστρέψει η χώρα σε έναν βαθύτατο συντηρητισμό, όπως αυτός καταγράφεται από την αξιωματική αντιπολίτευση με επικεφαλής τον κ. Μητσοτάκη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή