Κενολογίες – πελατειακή πολιτική

Κενολογίες – πελατειακή πολιτική

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​​Αλ. Τσίπρας αποδεικνύει συνεχώς ότι αδυνατεί να ξεφύγει από τον πραγματικό εαυτό του και το ίδιο, φυσικά, συμβαίνει με την κυβέρνηση Συρανέλ. Τώρα έχουν εξαπολύσει επικοινωνιακή επίθεση για να πείσουν ότι η συμφωνία με την οποία ολοκληρώθηκε η δεύτερη αξιολόγηση θα οδηγήσει την Ελλάδα έξω από τα μνημόνια, θα την καταστήσει ανεξάρτητη και χαρωπή, θα τη μεταμορφώσει σε επενδυτικό παράδεισο, θα τη μεταμορφώσει σε «κανονική» χώρα. Ο,τι και να σημαίνει το τελευταίο για τα δικά τους μυαλά. Τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί και όχι μόνον επειδή είτε με μνημόνιο είτε χωρίς, οι υποχρεώσεις που ανέλαβε περί πλεονασμάτων, συντάξεων, αφορολογήτου κ.λπ. θα εφαρμόζονται και μετά το 2018 με την επιτήρηση από τους δανειστές να συνεχίζεται.

Κυρίως όμως η χώρα δεν πρόκειται να μεταμορφωθεί, γιατί ο Αλ. Τσίπρας και οι υπουργοί του ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αλλάξουν. Γιατί παραμένουν λαϊκιστές και ταυτόχρονα ανίκανοι μέχρι το μεδούλι, όσες εκστρατείες επικοινωνιακής πολιτικής να κάνουν. Τις αποδείξεις τις προσφέρει τελευταία ο «γλυκομίλητος» υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου. Πρώτα με τη δήλωσή του ότι οι μαθητές που θα μπουν φέτος στο λύκειο δεν πρόκειται να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, όταν με το καλό αποφοιτήσουν, αλλά δεν έχει ιδέα πώς θα γίνει αυτό, γιατί δεν υπάρχει σχέδιο… Στη συνέχεια, με την τοποθέτησή του με την οποία ουσιαστικά ανέθεσε στους φοιτητές την ευθύνη να διώξουν τους εμπόρους και τους χρήστες ναρκωτικών από τους πανεπιστημιακούς χώρους. Αφορμή, η επιστολή απόγνωσης των 471 φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που ζητούν να εκκαθαριστεί από τα ναρκωτικά το ίδρυμα.

Η δήλωση του Κ. Γαβρόγλου για τους μαθητές του λυκείου και τις εισαγωγικές εξετάσεις δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μία λαϊκίστικη προσπάθεια προσεταιρισμού των παιδιών και των γονιών τους στις επόμενες εκλογές. Εντάσσεται απολύτως στην πελατειακή πολιτική της κυβέρνησης και η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, για να προσελκύσει ποικίλες πληθυσμιακές ομάδες με τρόπο ρουσφετολογικό. Η τοποθέτησή του για το εμπόριο ναρκωτικών και κατ’ επέκτασιν για τη γενικότερη ανομία που ενδημεί στα πανεπιστήμια της χώρας είναι μία έμμεση υπεράσπιση του «ασύλου», έτσι όπως το εννοεί σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί του οι περιβόητες «συλλογικότητες», στις οποίες προσφέρει τη θαλπωρή του.

Αν ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός του επιθυμούν πραγματικά τη μεταμόρφωση της χώρας, καλό θα είναι να ασχοληθούν και να βρουν κάτι να πουν για το χάσμα που παρατηρείται μεταξύ εκπαίδευσης και απαιτήσεων της αγοράς, όπως αποκαλύπτουν τα ευρήματα της έρευνας της ελεγκτικής εταιρείας ΕΥ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Endeavor Greece. Της εκπαίδευσης δηλαδή που παράγει αποφοίτους χωρίς δεξιότητες και μιας αγοράς που δεν βρίσκει ανθρώπους με κατάλληλα προσόντα στη χώρα που μαστίζεται από την ανεργία… Αλλά γιατί να ασχοληθούν, αφού κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί την πελατειακή πολιτική;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή