Ποιος θα κερδίσει την Κεντροαριστερά;

Ποιος θα κερδίσει την Κεντροαριστερά;

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τ​​ην προσεχή Δευτέρα ξεκινά το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δηλαδή των εναπομεινάντων οπαδών του μαστοδοντικού κινήματος (ΠΑΣΟΚ) και των πρώην (ελαχίστων) φίλων του κ. Κουβέλη, συνεπικουρουμένων από τους (ελάχιστους) συνοδοιπόρους του Γιώργου Παπανδρέου. Ευχόμαστε ειλικρινώς «Καλή Επιτυχία» σε μια προσπάθεια να κρατηθούν όσοι περισσότεροι πολίτες βρίσκονται στον χώρο του πολιτικού κέντρου μακριά από ψέματα, ακρότητες και τον λαϊκισμό που επί πολλά χρόνια καλλιέργησε η παράταξη της κ. Γεννηματά εις βάρος της Κεντροαριστεράς αλλά σε όφελος των κ. Τσίπρα, Καμμένου και άλλων.

Ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται ως ο από μηχανής διάδοχος αυτής ακριβώς της καταστροφικής κληρονομιάς του «μεγάλου Αντρέα». Θεωρεί, όχι αδίκως, ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την πρωτοκαθεδρία που διαθέτει στην Κεντροαριστερά, την οποία άλλωστε του αναγνωρίζουν οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές προς μεγάλη λύπη της μαχητικής και συμπαθεστάτης Φώφης Γεννηματά.

Ο προσωπικός τόνος στη συζήτηση επί του εν Μαξίμου λευκού…«καναπέως» (είναι άραγε το ίδιο ύφασμα που είχε επιλέξει ο κ. Παπανδρέου;) μπορεί να κρίθηκε από τους ταγούς του ρεπορτάζ επικοινωνιακών ικανοτήτων –γιατί σε κάτι τέτοιο μετατρέπεται συχνά το πάλαι ποτέ σπουδαίο πολιτικό ρεπορτάζ–ως ξεχωριστή στιγμή έντασης. Αδιαμφισβητήτως ένταση υπήρχε, όπως έδειξε ο ενικός και προσωπικός τόνος. Ατοπος βεβαίως όταν μια Κυρία έρχεται αντιμέτωπη με τη σοροπιαστή πρόσκληση του πρωθυπουργού για μια επίσκεψη στο «μνημονιακό Καστελλόριζο».

Δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά την αντίκρουση της «αγαπητής Φώφης» προς τον «Αλέξη μου», διά της οποίας απείλησε να ξεναγήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στις δυστυχίες της πατρίδας με μια επίσκεψη σε ένα άλλο πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων. Σίγουρα είναι σοβαρά τα προβλήματα των λιγοστών επίμονων κατοίκων της Σύμης αλλά, με ιδιαίτερη συμπάθεια, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι υστερούν μπροστά στα προβλήματα που έχουν οι κάτοικοι εδώ, δίπλα, στο Αιγάλεω, από το οποίο πέρασε κάποτε και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Αν η «Συμπαράταξη» συνεδριάζει για να δει ποια ανταλλάγματα θα ζητήσει προκειμένου να αντικαταστήσει τον ανυπότακτο κ. Καμμένο ας μας το ανακοινώσει. Αν αντιθέτως, είναι έτοιμη να συμπαραταχθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν θα έρθει η ώρα της ανασυγκρότησης, η προσπάθειά τους αποκτά άλλο νόημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή