Αμερικανική επένδυση στην ελληνική αγορά υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών

Αμερικανική επένδυση στην ελληνική αγορά υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Iron Mountain Hellas, θυγατρική του αμερικανικού ομίλου παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών, Iron Mountain Incorporated, προχώρησε στην εξαγορά της ελληνικής Mad Dog.

Η συνολική επένδυση, συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος εξαγοράς και του προγράμματος αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ.

Αντικείμενο των εταιρειών αυτών είναι η διαχείριση αρχείων και δεδομένων, datacenters, η φύλαξη έργων τέχνης και logistics, καθώς και λύσεις ασφαλούς καταστροφής εγγράφων.

Με την απόκτηση της Mad Dog η Iron Mountain επιδιώκει να διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά στην οποία εκτιμάται πως η παροχή αυτών των υπηρεσιών θα αναπτυχθεί με ταχύς ρυθμούς.

Η εισηγμένη στη Wall Street, Iron Mountain με κεφαλαιοποίηση της τάξης των 9 δισ. δολ, σημειώνει πως διαβλέπει προοπτικές ανάπτυξης σε κλάδους όπως ο χρηματοπιστωτικός, οι υπηρεσίες υγείας, λιανεμπορίου, ενέργειας, και νομικών υπηρεσιών οι οποίοι επιλέγουν outsource υπηρεσίες ευθυγραμμιζόμενοι σταδιακά με τις παγκόσμιες τάσεις.

Η Iron Mountain Hellas σε σχετική ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως θα ενσωματώσει πλήρως την Mad Dog Α.Ε. τους προσεχείς μήνες, διατηρώντας τις εγκαταστάσεις της τελευταίας λειτουργικές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή