ΚΟΣΜΟΣ

Παρόμοια εξωτερική επένδυση με τον Πύργο Γκρένφελ έχουν 600 πολυκατοικίες στο Λονδίνο

Στιγμιότυπο από σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Λονδίνου. Διαδηλωτές απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για την πυρκαγιά στον Πύργο του Γκρένφελ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Περίπου 600 πολυκατοικίες στην Αγγλία φέρουν εξωτερική επένδυση παρόμοια με αυτή που είχε χρησιμοποιηθεί στον Πύργο Γκρένφελ όπου σημειώθηκε πυρκαγία την περασμένη εβδομάδα και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η εκτίμηση που μας δόθηκε από τα δημοτικά συμβούλια είναι ότι υπάρχουν περίπου 600 πολυκατοικίες με παρόμοια επένδυση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με όλες τις τοπικές αρχές για να τις ενθαρρύνουμε να μας στείλουν επειγόντως τα δείγματα και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε τους ελέγχους που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί η εξωτερική επένδυση τριών κτιρίων και έχει χαρακτηριστεί εύφλεκτη. Στην εκτίμηση αυτή δεν περιλαμβάνονται κτίρια στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο κοινοβούλιο, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπενθύμισε πως «η κυβέρνηση έδωσε εντολή να εξετασθούν οι επενδύσεις όλων των (εργατικών) πολυκατοικιών» τις οποίες διαχειρίζονται δημόσιες αρχές, μετά την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, μια πολυκατοικία 24 ορόφων όπου ζούσαν σχεδόν 600 άνθρωποι.

«Ειδοποιήσαμε επίσης τους ιδιώτες ιδιοκτήτες και θέσαμε δωρεάν στη διάθεσή τους τα τεστ μας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ