Κλίμα έντασης στη δικαστική αντιπαράθεση Κ. Βαξεβάνη – συζύγου Στουρνάρα

Κλίμα έντασης στη δικαστική αντιπαράθεση Κ. Βαξεβάνη – συζύγου Στουρνάρα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλίμα έντασης επικράτησε στο δικαστήριο που εκδικάζει την μήνυση της συζύγου του του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα,, Λίνας Νικολοπούλου κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, μετά από καταγγελίες για καταγραφή της ακροαματικής διαδικασίας με κινητό από φίλη της μηνύτριας καθώς το δικαστήριο διέταξε την προσαγωγή και των δύο γυναικών στην Εισαγγελία.

H Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διεταξε προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες κ. Βαξεβάνη. Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε η φίλη της κ. Νικολοπούλου η οποία φέρεται να κατέγραφε  την κατάθεση της μηνύτριας στο δικαστήριο. Ο  εισαγγελέας δεν προχώρησε σε καμία ποινική ενέργεια σε βάρος της γυναίκας  καθώς έχει  ήδη κατασχεθεί το κινητό το οποίο ανήκει στη σύζυγο του κ. Στουρνάρα  προκειμένου να διαπιστωθεί αν και τι  ακριβώς έχει καταγραφεί.  Μετά τη διενέργεια της έρευνας  που θα διαπιστώσει αν πράγματι υπήρξε παράνομη καταγραφή της διαδικασίας, η  Εισαγγελία θα προχωρήσει σε περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Η δίκη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη αφορά σε δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc στις 26 Μαίου 2015 σχετικά με έργο που είχε αναλάβει η εταιρία της μηνύτριας για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπόθεση για την οποία είναι ανοικτή εισαγγελική έρευνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή