Τραμπ: Δεν ηχογράφησα τις συνομιλίες με Κόμι

Τραμπ: Δεν ηχογράφησα τις συνομιλίες με Κόμι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Ντόναλντ Τραμπ χθες ανέκρουσε πρύμναν ως προς τις απειλές για «κασέτες», δηλώνοντας ότι δεν ηχογράφησε τις συνομιλίες του με τον τέως διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμι.

Καθαιρώντας τον Κόμι από το FBI, o Αμερικανός πρόεδρος τον απείλησε δημοσίως με «κασέτες». Ο Κόμι εν συνεχεία πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, δημοσιοποιώντας τις σημειώσεις του από τις μεταξύ τους συναντήσεις και ευχόμενος πράγματι να υπάρχουν ηχογραφήσεις. Η χθεσινή δήλωση του Τραμπ ήταν, εμμέσως πλην σαφώς, μια παραδοχή ότι μπλόφαρε. «Δεν ξέρω αν υπάρχουν “κασέτες” ή ηχογραφήσεις των συνομιλιών μου με τον Τζέιμς Κόμι, αλλά εγώ δεν ηχογράφησα κάτι και δεν έχω τέτοιες ηχογραφήσεις», έγραψε ο Τραμπ στο Τwitter.

Κατά τα λοιπά, ο Αμερικανός πρόεδρος υπερηφανεύθηκε χθες για τα σχέδια του τείχους που σκοπεύει να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό. «Σπουδαία φαντασία, έτσι; Δική μου ιδέα», είπε. Η ιδέα της τοποθέτησης ηλιακών συλλεκτών στο τείχος, όμως, δεν προέρχεται από τον Τραμπ, αλλά από εταιρείες που υπέβαλαν προτάσεις για το φιλόδοξο έργο. «Οσο ψηλότερο γίνει τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα κέρδη. Δική μου ιδέα», προσέθεσε.

Obamacare

Στο μεταξύ, σε κρίσιμη φάση βρέθηκε χθες η προσπάθεια των Ρεπουμπλικανών να αναιρέσουν τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης που εισήγαγε ο τέως πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Η Γερουσία παρουσίασε έτσι νομοσχέδιο το οποίο προτείνει την κατάργηση ειδικού φόρου στους υψηλόμισθους με στόχο τη χρηματοδότηση της μεταρρύθμισης. Το νομοθέτημα περιορίζει επίσης δραστικά τη διεύρυνση του συστήματος Medicaid που εξασφαλίζει την ιατρική κάλυψη των φτωχότερων Αμερικανών. Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ και οι συνεργάτες του εργάστηκαν υπό καθεστώς άκρας μυστικότητος τις τελευταίες εβδομάδες για να συντάξουν το σχέδιο νόμου, η συζήτηση του οποίου αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακόμη, όμως, και η πλειοψηφία την οποία απολαμβάνουν οι Ρεπουμπλικανοί σε Bουλή και Γερουσία δεν αρκεί για την κατάργηση της δημοφιλούς μεταρρύθμισης Ομπάμα, γνωστής και ως Obamacare. Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos στις αρχές του μήνα, 60% των Αμερικανών δήλωσε ότι η κατάργηση του Obamacare θα σημάνει την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους χαμηλόμισθους συμπολίτες τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή