Απάντηση YΠΕΞ σε Τουρκία: «Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια»

Απάντηση YΠΕΞ σε Τουρκία: «Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, μέσω της επίσημης σελίδας του, σχολίασε την αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ, που εγκάλεσε την τουρκική πλευρά για την ανάγνωση κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας.

Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρει πως καταδικάζει τα όσα είπε η ελληνική πλευρά και τονίζει πως «η ιστορία της Ελλάδας στον τομέα της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία συγκαταλέγεται στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, είναι γνωστή».

Παράλληλα αναφέρει πως οι ελληνικές αρχές πιέζουν την «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα» και καταθέτουν νόμους εναντίον του Μουφτή.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως η Ελλάδα δεν διαθέτει τζαμί και την καλεί να είναι μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα και να σεβαστεί όλες τις θρησκείες.

H ελληνική πλευρά επανήλθε μέσω του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Στράτου Ευθυμίου , ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, δήλωσε:

«Όταν χάνεις το μέτρο ως προς την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε δυστυχώς κοιτάζεις στο εσωτερικό σου και βλέπεις γείτονες. Η Τουρκία κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή