Οι προτάσεις της FIFA για την ΕΠΟ

Οι προτάσεις της FIFA για την ΕΠΟ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κωλύματα του αθλητικού νόμου που οδήγησαν στην έκπτωση των αξιωμάτων τους λόγω της παραπομπής σε δίκη για την υπόθεση της κάρτας υγείας την ηγεσία της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΟ έρχονται ως προτεινόμενα προς ψήφιση στο νέο καταστατικό, κατά την προγραμματισμένη για τις 30/6 Γ.Σ. της ΕΠΟ από την ίδια τη FIFA.

Ωστόσο, ήδη το θέμα συζητείται στον χώρο των Ενώσεων, αφού λόγω των κωλυμάτων που υπάρχουν και πιθανόν άλλων που ενδέχεται να προκύψουν, αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η διάταξη αυτή δεν πρέπει να ψηφιστεί.

Κατά τα λοιπά, προτείνεται από τη FIFA:

α) Η μείωση του εκλογικού σώματος, αφού τα μέλη της Γ.Σ. από 181 μειώνονται σε 71.

β) Κάθε ΕΠΣ να έχει μία ψήφο στις Γ.Σ. αντί για τρεις και να διατηρηθεί η μία ψήφος στις ΠΑΕ της Super League.

γ) Να μειωθεί ο αριθμός των μελών της Ε.Ε. από 21 σε 17, με πέντε μέλη να προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και

δ) Να δημιουργηθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η οποία θα έχει μεν εισηγητικό χαρακτήρα, αλλά από την άλλη η Ε.Ε. της ΕΠΟ θα πρέπει να τη συμβουλεύεται για οποιαδήποτε θέμα σε σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι παραπάνω προτάσεις καθώς και η συνέχιση της εποπτείας της ΕΠΟ από επιτροπή που θα διορίσει η FIFA αποτελούν μέρος της συμφωνίας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με τον υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να τροποποιηθεί ο νόμος και η ΕΠΟ να οδηγηθεί σε εκλογές με βάση το καταστατικό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή