Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κινούμενο περιπολικό

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κινούμενο περιπολικό

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση σε περιπολικό που μετέφερε κρατούμενο εξαπέλυσαν, λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι, περίπου 20 κουκουλοφόροι στην οδό Μαυρομματαίων, πίσω ακριβώς από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Oπως έγινε γνωστό από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, το περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Μαρκοπούλου περνούσε από το σημείο με προορισμό τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, μεταφέροντας έναν υπήκοο Μπανγκλαντές ο οποίος είχε συλληφθεί για παρεμπόριο και προσαγόταν στον εισαγγελέα.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων επιτέθηκε αιφνιδιαστικά στο περιπολικό με πέτρες και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας φθορές στο όχημα, ενώ οι δύο αστυνομικοί – πλήρωμα του περιπολικού μαζί με τον κρατούμενο βγήκαν από το όχημα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τους επιτιθέμενους, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν ενισχύσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες επιχείρησαν να απελευθερώσουν τον αλλοδαπό κρατούμενο, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς στο σημείο έφτασαν πολύ γρήγορα ομάδες ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και μία διμοιρία των ΜΑΤ, που κατάφεραν να τους τρέψουν σε φυγή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, οι κουκουλοφόροι κατέφυγαν στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε με άλλο όχημα στην Εισαγγελία. Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή