Αλλαγή σελίδας στην Uber μετά την αποχώρηση του CEO και ιδρυτή της

Αλλαγή σελίδας στην Uber μετά την αποχώρηση του CEO και ιδρυτή της

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τράβις Καλάνικ είναι πλέον παρελθόν για την Uber, αλλά μέχρι να φθάσει στο σημείο να παραιτηθεί, έπρεπε πολλά να γίνουν, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους της εταιρείας, όπου τους κοινοποιούσε την παραίτησή του, δήλωσε: «Αγαπώ την Uber περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο στον κόσμο και σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή για την προσωπική μου ζωή αποδέχθηκα πρόταση μετόχων να αποχωρήσω και να μπορέσει η εταιρεία να προχωρήσει μπροστά, παρά να εμπλακεί σε ακόμη μία μάχη».

Σημειωτέον πως ο 40χρονος επιχειρηματίας σε πρόσφατο δυστύχημα εν πλω έχασε τη μητέρα του, ενώ και ο πατέρας του τραυματίστηκε. Λόγω του τραγικού συμβάντος και των πορισμάτων της έρευνας του πρώην εισαγγελέα Ερικ Χόλντερ για τα προβλήματα λειτουργίας και εταιρικής διακυβέρνησης της Uber, την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Καλάνικ ζήτησε άδεια επ’ αόριστον. Την Τρίτη παραιτήθηκε. Η απόφασή του αυτή δεν εξέπληξε κανέναν, όπως αναφέρουν οι ΝΥΤ. Ηταν η κλιμάκωση του δράματος της Uber, η οποία εμπλεκόταν από τη μία παρατυπία και παράβαση στην άλλη, ενώ δεν έλειψαν καταγγελίες διακρίσεων και σεξουαλική παρενόχληση εντός εταιρείας και μία αγωγή της Google για βιομηχανική κατασκοπεία. Η στήριξη την οποία προσέφεραν στον Τράβις Καλάνικ μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, υψηλόβαθμα στελέχη, ακόμα και προσωπικοί του φίλοι, φυλλορρούσε μέρα με τη μέρα.

Ο Τράβις Καλάνικ έκανε συνεντεύξεις με υποψήφια διοικητικά στελέχη της Uber σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Σικάγο στις αρχές της εβδομάδας. Ξαφνικά την Τρίτη τον επισκέφθηκαν δύο μεγαλομέτοχοι της Uber, οι Ματ Κόλερ και Πίτερ Φέντον, συνεταίροι των επενδυτικών καινοτομικών κεφαλαίων της Benchmark, και του επέδωσαν επιστολή με έναν κατάλογο αιτημάτων. Ενα από αυτά ήταν να παραιτηθεί εντός της ημέρας. Η επιστολή είχε συνυπογραφεί από πέντε μεγαλομετόχους της Uber, μεταξύ των οποίων και τα αμοιβαία κεφάλαια Fidelity Investments.

Ο Τράβις Καλάνικ έσπευσε να συμβουλευτεί την εκδότρια και επιχειρηματία Αριάνα Χάφινγκτον, η οποία είναι και μέλος του Δ.Σ. της Uber. Η κ. Χάφινγκτον του πρότεινε να εξετάσει σοβαρά τα δεδομένα. Κατόπιν κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο οι τρεις άνδρες και, αφού πέρασαν ώρες διαπραγμάτευσης και διαπληκτισμών, ο Τράβις Καλάνικ αποφάσισε να αποχωρήσει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή