Βρετανία: Εκκενώθηκαν 800 διαμερίσματα στο Κάμντεν για προληπτικούς λόγους

Βρετανία: Εκκενώθηκαν 800 διαμερίσματα στο Κάμντεν για προληπτικούς λόγους

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 800 σπίτια εκκενώθηκαν στο Κάμντεν του βόρειου Λονδίνου λόγω ασφάλειας μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Πύργο του Γκρένφελ, η οποία κόστισε τη ζωή σε 79 ανθρώπους.

Οπως γνωστοποιήθηκε από τις αρχές οι κάτοικοι των διαμερισμάτων σε πέντε πύργους της περιοχής θα πρέπει να μετακομίσουν λόγω έλλειψης πυρασφάλειας, ενώ και οι πέντε πύργοι φέρουν την ίδια εξωτερική επένδυση με αυτή του «φλεγόμενου πύργου του Λονδίνου». 

Οι αρχές κάνουν συχνά περιπολίες ώστε να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων, ενώ έχει επισήμως ανακοινωθεί ότι θα αφαιρεθεί το εξωτερικό περίβλημα των κτιρίων του Κάμντεν. 

Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε πως ένας ψυγειοκαταψύκτης της εταιρείας Hotpoint προκάλεσε την πυρκαγιά. 

Σύμφωνα με την επικεφαλής της αστυνομίας, Φιόνα Μακ Κόρμακ, το μοντέλο της εταιρείας, FF175BP, δεν είχε ανακληθεί από τον παρασκευαστή, ο οποίος πραγματοποιούσε περαιτέρω τεστ και έρευνες σχετικά με τη λειτουργικότητα του. 

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας, Γκρέγκ Κλαρκ, ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί ο άμεσoς τεχνικός έλεγχος του συγκεκριμένου μοντέλου από ειδικούς.

«Το προϊόν αυτό, το οποίο παρασκευάστηκε την περίοδο 2006-2009, δεν είχε ανακληθεί και τεχνικός έλεγχος που θα διεξαχθεί θα αποδείξει αν είναι απαραίτητες περαιτέρω κινήσεις», ανέφερε η ανακοίνωση. 

«Έχω ξεκαθαρίσει στην εταιρεία πως θα περιμένω να αντικαταστήσει χωρίς καθυστέρηση οποιοδήποτε προϊόν αποδειχτεί ότι κρύβει κινδύνους η χρήση του», προσέθεσε ο Κλαρκ. 

Λίγο αργότερα, η εταιρεία Whirlpool, μητρική εταιρεία της Hotpoint, ανέφερε ότι θέλει να συνεργαστεί με τις βρετανικές αρχές και να διενεργήσει έλεγχο στη συσκευή που κατηγορείται για την πυρκαγιά, καλώντας τους πελάτες της που ενδεχομένως διαθέτουν τα μοντέλα FF175BP ή FF175BG ψυγειοκαταψύκτη να επικοινωνήσουν με την εταιρεία.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές, για να αποκτήσουμε πρόσβαση στη συσκευή, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στις έρευνες που διεξάγονται. Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να εκφράσουν την θλίψη μας γι αυτή την φρικτή τραγωδία», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, η ανακοίνωση της αστυνομίας προσέθεσε πως η μόνωση και εξωτερική επένδυση του κτιρίου δεν είχαν εγκριθεί από σχετικούς ελέγχους πυρασφάλειας, και τόνισε ότι ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία αναφορικά με το τραγικό συμβάν. 

Με πληροφορίες από REUTERS, AP και BBC. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή