Μακρόν – Μέρκελ: Δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα και αυτό είναι καλό

Μακρόν – Μέρκελ: Δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα και αυτό είναι καλό

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Το γεγονός ότι  η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής, ανακούφισε μία σειρά από ηγέτες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας να δηλώνει πως «κάναμε ότι μπορούσαμε με την Καγκελάριο ώστε το ελληνικό ζήτημα να μην είναι στην ατζέντα».

«Αυτά τα θέματα λύνονται καλύτερα από τους υπουργούς οικονομικών», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως οι υπουργοί της Γαλλίας και της Γερμανίας κατάφεραν να πετύχουν ομοφωνία που επέτρεψε τη σύναψη συμφωνίας και «πρέπει να τους συγχαρούμε για αυτό», είπε ο Εμ. Μακρόν προσθέτοντας ότι η εν λόγω συμφωνία θα βοηθήσει την «ελληνική ανάκαμψη» και τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Βρέθηκε στο τελευταίο Eurogroup ένα πολύ ισχυρό συναινετικό πλαίσιο. Δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα, και αυτό είναι πολύ καλό νέο, γιατί δουλέψαμε πολύ με τη Μέρκελ, ώστε να καταλήξουμε στη συμφωνία που βρέθηκε στο Eurogroup», σημείωσε ο κ. Μακρόν.

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ σχολίασε ότι είναι «θετικό» ότι η Σύνοδος Κορυφής δεν ασχοληθήκε με την Ελλάδα. «Αυτό σημαίνει ότι βρήκαμε καλές λύσεις», τόνισε και επισήμανε πως και με το «πακέτο Γιουνκέρ» θα υπάρχει ενίσχυση των επενδύσεων.

Μέρκελ για προσφυγικό: Να μπούμε στη θέση του Ελληνα και Ιταλού πρωθυπουργού 

Την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης στην Ελλάδα και την Ιταλία στο προσφυγικό ζήτημα τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, εξηγώντας πως αυτή είναι η δική της αντίληψη για την Ευρώπη.

«Εάν είμαστε μαζί γύρω από ένα τράπεζι, εάν έχουμε κοινά εξωτερικά σύνορα, τότε πρέπει μια μέρα να μπω στη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ιταλού πρωθυπουργού, οι οποίοι δέχονται κάθε μέρα καινούργιους πρόσφυγες και μετανάστες» είπε η Α. Μέρκελ και προσέθεσε:

«Δεν μπορώ απλά να χαίρομαι που βρίσκομαι στο κέντρο της Ευρώπης και δεν έχω αυτό το πρόβλημα με τους πρόσφυγες. Είναι πολύ σημαντικό να μπαίνεις στη θέση των άλλων, αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι για να βρούμε ένα συμβιβασμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή