Με κέρδη έκλεισε η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο

Με κέρδη έκλεισε η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά αντέδρασε το Χρηματιστήριο κατά την τελευταία συνεδρίαση της προτελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου, ύστερα από ένα πτωτικό διήμερο την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη. Ο Γενικός Δείκτης στη χθεσινή συνεδρίαση έκλεισε με κέρδη 0,70% και διαμορφώθηκε στις 820,52 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 85,46 εκατ. ευρώ. Η πτώση του Γενικού Δείκτη το διήμερο 21-22 Ιουνίου προήλθε από πιέσεις που εκδηλώθηκαν κυρίως στα τραπεζικά χαρτιά, που έχουν δώσει τις υψηλότερες αποδόσεις τους τελευταίους μήνες. Προβληματισμό για τον κλάδο προκάλεσε μέσα στην εβδομάδα και η αναζωπυρούμενη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο διευθέτησης των δανείων σε ελβετικό φράγκο. Επί του θέματος αναμένονται δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν απώλειες-επιβαρύνσεις στις τράπεζες.

Ταυτόχρονα, σε αρκετές εισηγμένες εταιρείες που είναι υπερδανεισμένες αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι οι τελικές αποφάσεις των τραπεζών για το μέλλον τους. Η χρηματιστηριακή αγορά δείχνει μετά την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς υπάρχει ρευστότητα κυρίως από ξένα χαρτοφυλάκια που τηρούσαν στάση αναμονής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Ηδη την περασμένη Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 ο Γενικός Δείκτης αναρριχήθηκε σε νέο υψηλό έτους στις 827,01 μονάδες, που είναι επίπεδα της 4ης Ιουνίου 2015 που είχε κλείσει για τελευταία φορά το Χρηματιστήριο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ύστερα από 122 συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το ξεκίνημα του 2017, οι 75 συνεδριάσεις έκλεισαν με θετικό πρόσημο και οι υπόλοιπες 47 συνεδριάσεις είχαν αρνητικό πρόσημο. Στην εγχώρια πλατφόρμα κρατικών ομολόγων (ΗΔΑΤ) η απόδοση του 2ετούς ομολόγου έσπασε προς τα κάτω το φράγμα του 4% που είναι επίπεδα του 2010. Ειδικότερα, το 2ετές ομόλογο διαπραγματεύθηκε με απόδοση 3,90% έναντι 4% της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης.

Στα εγχώρια εταιρικά ομόλογα κατεγράφησαν οι εξής επιδόσεις: η τιμή του ΟΠΑΠ ανήλθε στα 101,25 λεπτά του ευρώ με την απόδοση το 3%, η τιμή του Housemarket (Fourlis) διαπραγματεύθηκε στα 101,35 λεπτά με την απόδοση στο 4,65% και η τιμή της Sunlight (θυγατρική ομίλου Π. Γερμανού) αποτιμήθηκε στα 100,50 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 4,14%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή