Πακιστάν: 30 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

Πακιστάν: 30 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Πακιστάν, όπου ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε στο όχημά του με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι στη νοτιοδυτική πόλη Κουέτα, ενώ αργότερα τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Παρατσινάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Επτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην πρώτη επίθεση, στην Κουέτα. Ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά όταν η αστυνομία σταμάτησε το όχημά του για να το ελέγξει σε σημείο ελέγχου.

Άλλοι 19 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Ουασίμ Μπαϊγκ, εκπρόσωπος τύπου του γενικού νοσοκομείου στην Κουέτα. Εννέα στελέχη των μονάδων ασφαλείας βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, δήλωσε ο Φαρίντ Σουμαλάν, γιατρός στο νοσοκομείο.

Η Τζαμάατ ουρ Αχράρ, οργάνωση που προέρχεται από τους Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ένα μήνυμα που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο εκπρόσωπος τύπου της, Άσαντ Μανσούρ.

«Οι επιθέσεις μας θα συνεχιστούν ωσότου ένα πραγματικό σύστημα σαρίας εφαρμοστεί στο Πακιστάν» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου, αναφερόμενος στον ισλαμικό νόμο.

Αργότερα, το απόγευμα, σε απόσταση πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων βορειοανατολικά, δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη Παρατσινάρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η διπλή επίθεση διαπράχθηκε σε μια αγορά και οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά 3 λεπτών η μία από την άλλη, επισήμανε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος Ουαζίρ Χαν Ουαζίρ. Το Παρατσινάρ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν στην αγορά για να αγοράσουν τρόφιμα για το ιφτάρ, το δείπνο κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή