Τούρκοι χάκερς υποστηρίζουν ότι «έριξαν» τη σελίδα του Ελληνα Πρωθυπουργού

Τούρκοι χάκερς υποστηρίζουν ότι «έριξαν» τη σελίδα του Ελληνα Πρωθυπουργού

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε το απόγευμα της Παρασκευής η επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνα πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα, σε τουρκικά μέσα αναπαράγεται η είδηση ότι πίσω από την επίθεση στο primeminister.gov.gr. κρύβονται Τούρκοι χάκερς, ως αντίδραση στη στάση της Αθήνας για την υπόθεση της Αγίας Σοφίας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωναν στην «Κ» ότι η ιστοσελίδα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, ωστόσο σημείωναν ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξη τουρκικού δακτύλου.

Πάντως, χρήστης του Twitter με το όνομα Aslan Neferler Tim, σε ανάρτησή του, ανεφέρε: «Η ιστοσελίδα σας έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης. Η Αγία Σοφία είναι δική μας».

Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Καμία επέμβαση στο περιεχόμενα και τα δεδομένα της ιστοσελίδας

Για προσπάθεια παραβίασης από αγνώστους της ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία κάνει λόγο το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε σχετική του ανακοίνωση, ενώ τόνισε ότι «ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή».

Επισημαίνει ότι τόσο για την ιστοσελίδας του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.

«Σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες αρχές θα συνεχιστεί η έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης», αναφέρει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή