Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα oλοκληρώθηκε η συνάντηση Σκουρλέτη με ΠΟΕ – ΟΤΑ

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα oλοκληρώθηκε η συνάντηση Σκουρλέτη με ΠΟΕ – ΟΤΑ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, το μεσημέρι του Σαββάτου, ενόψει και της νομοθετικής ρύθμισης που προανήγγειλε για τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών, σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας σχολίασε ότι η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης έχει μεγάλη απόσταση από αυτά που ζητά η ΠΟΕ – ΟΤΑ και συμπλήρωσε πως πλέον το ζήτημα θα το αναλάβουν οι νομικοί σύμβουλοι και η εκτελεστική επιτροπή που θα πάρει τις αποφάσεις.

Ως εκ τούτου, μέχρι τη συνεδρίαση των συνδικαλιστών, το αδιέξοδο με τη συσσώρευση των απορριμμάτων στα αστικά κέντρα παραμένει, μιας και δεν αναμένεται, έως τότε, να υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση για άρση των κινητοποιήσεων.

Ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε στις 2 και με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Πατούλη, στον οποίο επρόκειτο να παραδώσει το σχέδιο της προαναφερθείσας νομοθετικής ρύθμισης. Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε η Ενωση, την προσεχή Δευτέρα θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. «Μοναδικό θέμα συζήτησης της Εκτακτης Συνεδρίασης, η οποία θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί στα γραφεία της ΚΕΔΕ θα είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων μετά την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου από το ΥΠ.ΕΣ», αναφέρεται στην σχετική ενημέρωση.

Οπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα το υπουργείο, στους ήδη απασχολούμενους στην καθαριότητα, θα δοθούν νέες προσωρινές συμβάσεις εξάμηνες ή οκτάμηνες.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες το βράδυ, ο υπουργός Εσωτερικών, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, υποστήριξε ότι η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί, υιοθετώντας και το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκανε λόγο για πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα μέσω του ΑΣΕΠ . Θα προβλέπει επίσης και την υπογραφή νέων συμβάσεων με τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι σήμερα στους δήμους, μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε πως με τα νέα δεδομένα δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και κάλεσε την ομοσπονδία των εργαζομένων και την ΚΕΔΕ, να συμβάλλουν ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους. Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως όσοι θεώρησαν ότι με την αναστάτωση των τελευταίων ημερών θα άνοιγε ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή απορριμμάτων θα βρουν την κυβέρνηση απέναντί τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή