Τραγωδία με δύο νεκρούς στον Σχινιά

Τραγωδία με δύο νεκρούς στον Σχινιά

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός της πτώσης ψεκαστικού ελικοπτέρου χθες, λίγο πριν από τις 10 π.μ., στον υδροβιότοπο του Σχινιά. Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου και τον φύλακα του κωπηλατοδρομίου που βρίσκεται στην περιοχή. Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ. Ο τρίτος επιβάτης ανασύρθηκε τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του και ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η Πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε και αυτός στο ΚΑΤ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου διευκρίνισε (με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο) ότι το μοιραίο ελικόπτερο κατέπεσε, αφού είχε ολοκληρώσει τον αεροψεκασμό, στο πλαίσιο δράσεων κουνουποκτονίας στον υδροβιότοπο. «Είχε πραγματοποιήσει όλες τις εξορμήσεις και θα αποχωρούσε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φιλίππου και διευκρίνισε ότι ο πιλότος δέχθηκε να πετάξει ξανά έπειτα από αίτημα του φοιτητή, που έκανε πρακτική στην αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, και ενός φύλακα, που ζήτησαν να δουν από ψηλά τον υδροβιότοπο. Αγνωστο γιατί, στη διάρκεια της πτήσης το ελικόπτερο έχασε ύψος, προσέκρουσε στα καλώδια της ΔΕΗ και κατέπεσε σε βαλτώδες τμήμα της περιοχής. Ο φοιτητής κατόρθωσε να απεγκλωβιστεί και, με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, ανασύρθηκε από το ελικόπτερο, καλά στην υγεία του. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και απεγκλώβισαν τον πιλότο με τον συνεπιβάτη χωρίς όμως τις αισθήσεις τους. Κατά τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο επιχειρούσε το ελικόπτερο, η Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία (σύμφωνα με τις διατάξεις των ΠΔ 118/2007 και 60/2007), έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία καταπολέμησης κουνουπιών και είχε ελέγξει όλα τα σχετικά προαπαιτούμενα. Μεταξύ αυτών και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ για όλους τους κινδύνους, καθώς και το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του ελικοπτέρου, τα οποία η εταιρεία είχε προσκομίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή