Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων θέλουν οι επενδυτές

Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων θέλουν οι επενδυτές

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά και επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης για να αποκατασταθεί η επενδυτική εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα που μετέφεραν οι ξένοι διαχειριστές κεφαλαίων στη διάρκεια των δύο επενδυτικών συνεδρίων που συμμετείχαν ελληνικές εισηγμένες, στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Οι εκπρόσωποι των ελληνικών επιχειρήσεων, στις συναντήσεις που είχαν με εκατοντάδες funds από ΗΠΑ και Ευρώπη, υποστήριξαν ότι η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup σαφώς απομακρύνει την αβεβαιότητα από τη χώρα μας, αλλά παραδέχθηκαν ότι θα πρέπει να δώσει δείγματα σοβαρότητας η κυβέρνηση και να εργαστεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και αξιοπιστία, αφού η Ελλάδα δεν κατάφερε να λάβει μέτρα ρύθμισης του δημοσίου χρέους, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει και η είσοδος των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ. Το κυρίαρχο θέμα, ωστόσο, που απασχόλησε τα δύο επενδυτικά συνέδρια ήταν η τιτάνια προσπάθεια που πραγματοποιούν οι τράπεζες για να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια.

«Φως στο τούνελ»

Υπάρχει «φως στην άκρη του τούνελ», υπογράμμισε η Alpha Finance για το ελληνικό Χρηματιστήριο, στην παρουσίασή της το διήμερο 21 και 22 Ιουνίου για τις επενδυτικές προοπτικές στην Ελλάδα κατά το 6ο Επενδυτικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη. Οπως αναφέρει η θυγατρική της Alpha Bank, «η ελληνική αγορά έχει καταγράψει μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές αγορές και οι προοπτικές εμφανίζονται ενθαρρυντικές, αφού η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους κι έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του ελληνικού προγράμματος».

Στο επενδυτικό φόρουμ της Νέας Υόρκης μετείχαν εκπρόσωποι και στελέχη των εταιρειών: Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς, Μυτιληναίος/ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia Properties, ΕΛΠΕ, Intralot, Lamda Development, MIG, Φουρλής, ΕΧΑΕ, Creta Farm, Πανγαία, Σαράντης, Aegean Airlines, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν. Οι συναντήσεις που είχαν οι ελληνικές εταιρείες με διεθνή funds ξεπέρασαν τις 460, ενώ τα funds που παρευρέθησαν ήταν μεταξύ άλλων: Lazard Asset Management, Oppenheimer, Franklin Templeton, Soros Fund Management, Invesco, Morgan Stanley, American Century, Falcon Management, Marathon, Aberdeen, Lord Abbett, Millville Opportunities, Alden Global Capital, Alpine Woods, American Century κ.ά.

Πριν από το συνέδριο της Νέας Υόρκης είχε προηγηθεί το Greek Markets Day που διοργάνωσαν οι Berenberg και η Πειραιώς Χρηματιστηριακή στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή των εταιρειών: Alpha Bank, Eurobank, FF Group, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ΕΧΑΕ, Intralot, Motor Oil, Μυτιληναίος, Πειραιώς και Τιτάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή