Αντιδράσεις για το μίνι νομοσχέδιο

Αντιδράσεις για το μίνι νομοσχέδιο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχισε χθες στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για το μίνι νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και αφορά τον αθλητισμό. Αρχικά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφώνησαν και καταψήφισαν τον επείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου, που όμως πέρασε κατά πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).

Κατά την εισηγητική ομιλία του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, είπε: «Το νομοσχέδιο εισάγεται ως επείγον λόγω της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ. Είμαστε σε συνεργασία με τη FIFA και την UEFA από τον περασμένο Οκτώβριο λόγω των προβλημάτων που είχε η ΕΠΟ με στόχο να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Το νέο καταστατικό της ΕΠΟ έχει τις αλλαγές που επιθυμούσαμε. Αν πάνε όλα καλά και το καταστατικό ψηφιστεί, θα κάνουμε και το επόμενο βήμα για να δοθεί τελική λύση στο ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΟ κινούνταν σε πλαίσιο εκνομίας που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Είχαν ειδικές διατάξεις που την εξαιρούσαν από το σύνολο των νομικών κανόνων. Αναδείξαμε το θέμα του κακώς εννοούμενου αυτοδιοίκητου, που όπως μεταφραζόταν από την ΕΠΟ ήταν αυτόνομο και έκνομο.

Συνεργαστήκαμε με τη FIFA και αλλάζουμε το καταστατικό για να διασφαλιστεί καθεστώς χρηστής διοίκησης και λογοδοσίας και για να περάσουμε στην επόμενη μέρα δίνουμε τη δυνατότητα να γίνει η Γενική της Συνέλευση».

Η εγγυητική

Με αφορμή τη διάταξη που αφορά την εγγυητική επιστολή που πρέπει να καταθέτουν οι εταιρείες, είπε: «Η σημερινή κατάσταση δεν σηκώνει τόσες πολλές ΠΑΕ και ΚΑΕ. Θα πρέπει να μειωθούν οι ομάδες για να αντέξουν τις νέες συνθήκες, ενώ για τις οφειλές των ΑΑΕ που υποβιβάζονται τόνισε: «Τραβιέται μια διαχωριστική γραμμή, δίνεται η δυνατότητα να έχουν όλες οι ομάδες την ίδια αντιμετώπιση. Τα χρέη θα συνεχίσουν να βαραίνουν. Μετά την εκλογή αιρετής διοίκησης στην ΕΠΟ θα πρέπει να συζητήσουμε. Θέλουμε να επανασχεδιάσουμε το μοντέλο διοίκησης του αθλητισμού».

Η αγορήτρια της Ν.Δ., Αν. Καραμανλή, κατηγόρησε τον Βασιλειάδη ότι αποδομεί την πολιτική του προκατόχου του και υποστήριξε ότι στο θέμα της ΕΠΟ η κυβέρνηση υποχωρεί ατάκτως. «Ο κ. Κοντονής όταν ήταν υπουργός έλεγε ότι θα γκρεμίσει το σύστημα της ΕΠΟ και εσείς θεωρείτε ότι το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ είναι ένα τεχνικό ζήτημα. Ο κ. Κωνσταντινέας, που είναι σήμερα εισηγητής στο νομοσχέδιο, μάζευε υπογραφές από τους βουλευτές για την απλή αναλογική. Γνωρίζει το τμήμα αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ τι πέρασε προς νομοθέτηση; Αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα του ποδοσφαίρου».

Στη δευτερολογία του ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε μεταξύ άλλων: «Πρώτη φορά είναι στο τραπέζι το Grexit όχι γιατί συγκρούεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου με τους νόμους του κράτους, αλλά γιατί υπήρχε μια δεδομένη κατάσταση στους κανόνες λειτουργίας της ΕΠΟ».

Υποβιβάστηκε ο Ηρακλής

Το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας υποβίβασε τον Ηρακλή λόγω μη αδειοδότησης. Ο Ηρακλής θα προσβάλει στην απόφαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή