Σουλτς: «Απολυταρχικοί ηγέτες» Τραμπ, Πούτιν και Ερντογάν

Σουλτς: «Απολυταρχικοί ηγέτες» Τραμπ, Πούτιν και Ερντογάν

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την δημοκρατία να αποδυναμώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Ρωσία και στην Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει πιο ισχυρή, δήλωσε σε συνέντευξή του ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπεριφέρονται σαν «απολυταρχικοί ηγέτες».

«Είναι τώρα σημαντικό να ανανεώσουμε την Ευρώπη και να την κάνουμε ισχυρότερη. Όχι μόνο με λόγια, αλλά και με συγκεκριμένες πολιτικές» τόνισε ο ηγέτης του SPD στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.

Στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, ο Σουλτς ευελπιστεί να εκθρονίσει την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, αλλά σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις το κόμμα του υπολείπεται 14 ποσοστιαίων μονάδων από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστές της Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να φιλοξενήσει στις 7 και 8 Ιουλίου στο Αμβούργο τους ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι (G20), των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Ένα από τα κρίσιμα θέματα στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι η δέσμευση του προέδρου Τραμπ για επαναδιαπραγμάτευση εμπορικών συμφωνιών προς όφελος των ΗΠΑ.

Η αντίθεση στις πολιτικές προστατευτισμού του Τραμπ είναι ένα σημείο στο οποίο Σουλτς και Μέρκελ συμφωνούν.

Τον περασμένο μήνα ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι καταστρέφει τις δυτικές αξίες και υπονομεύει τη διεθνή συνεργασία.

«Υπάρχουν κάποιοι στην G20 που συμπεριφέρονται σαν απολυταρχικοί ηγέτες: Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν καθώς και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ», τόνισε ο Σουλτς.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή