Συγκρουσιακό κλίμα στη Βουλή για τα ΜΜΕ

Συγκρουσιακό κλίμα στη Βουλή για τα ΜΜΕ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά αντιπαράθεσης βρίσκονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση με επίκεντρο τις εξελίξεις στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, ηλεκτρονικών και εντύπων.

Με αφορμή πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α. Λοβέρδος χθες στη Βουλή κάλεσε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης να γνωστοποιήσει στα κόμματα το περιεχόμενο γνωμοδότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επί της νέας αυτής νομοθετικής πρωτοβουλίας, σημειώνοντας πως εάν δεν υπάρχει τέτοια γνωμοδότηση, και η επίμαχη πρόσφατη τροπολογία, που «καταργούσε» την κριθείσα ως αντισυνταγματική διάταξη του νόμου για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, θα κριθεί επίσης ως αντισυνταγματική. Στην ανάγκη γνωστοποίησης αυτής της γνωμοδότησης αναφέρθηκε στη συνέχεια και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Ι. Κεφαλογιάννης.

«Βεβαίως και θα παραλάβετε άμεσα την αλληλογραφία» είπε ο κ. Ν. Παππάς, για να προσθέσει: «Η Βουλή, πάντως, είναι αρμόδια να νομοθετεί. Οι Ανεξάρτητες Αρχές εφαρμόζουν τη νομοθεσία». Και αναφερόμενος στο ΕΣΡ, συμπλήρωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι οι καθυστερήσεις (σ.σ.: στην προώθηση των διαδικασιών για τη διαγωνιστική διαδικασία περί τις τηλεοπτικές άδειες) δεν είναι προφάσεις εν διαπλεκομέναις αμαρτίαις».

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Τζανακόπουλος, με αφορμή ερώτηση του κ. Λοβέρδου, υπενθύμισε ότι υπήρξε προ σχεδόν δύο μηνών πρόσκληση του πρωθυπουργού «σε όλα τα κόμματα να συμμετέχουν σε μια διακομματική πρωτοβουλία, ώστε να μπορέσει να παρθεί μια νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα καθορίσει τους όρους διαχείρισης της σοβούσας κρίσης στον ελληνικό Τύπο». Ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για μια «τροπολογία, μια συγκεκριμένη πρόταση η οποία θα αντιμετώπιζε οριζόντια και σφαιρικά το συγκεκριμένο πρόβλημα. Και, αφού μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια άναρχη εξέλιξη των οικονομικών διαφόρων επιχειρήσεων και έχει οδηγηθεί η κατάσταση έτσι ώστε τον πρώτο λόγο να τον έχουν οι τράπεζες», προσέθεσε: «Πλέον είναι και η σειρά της Ν.Δ. να πάρει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα και, εφόσον υπάρξει από τη δική της πλευρά συναίνεση, ώστε να διαχειριστούμε το πρόβλημα με διακομματική συναίνεση, βεβαίως, να προχωρήσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή