Yποσχέσεις για μεγάλες διακρίσεις από τη νέα γενιά στίβου

Yποσχέσεις για μεγάλες διακρίσεις από τη νέα γενιά στίβου

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του ελληνικού στίβου στέλνει η νέα γενιά. Οι επιδόσεις των εφήβων – νεανίδων και των παίδων – κορασίδων δείχνουν ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 θα πάρει μέρος η καλύτερη ομάδα στίβου των τελευταίων ετών. Ο συνδυασμός των έμπειρων (Στεφανίδη, Φιλιππίδης, Παπαχρήστου κ.λπ.) με τα νέα παιδιά αναμένεται, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, να φέρει αρκετές διακρίσεις από τη διοργάνωση της Ιαπωνίας.

Στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα ο Λούης Τσάτουμας «κρέμασε» τα αθλητικά παπούτσια του, αλλά άφησε πίσω άξιο αντικαταστάτη τον Μίλτο Τεντόγλου. Με άλμα στα 8,30 πέτυχε την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο, σε επίπεδο εφήβων. Εκτός, όμως, από τον 19χρονο άλτη υπάρχουν και άλλοι νέοι αθλητές. Στην ομάδα που αυτές τις ημέρες αγωνίζεται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων (Λιλ) συμμετέχουν τέσσερις έφηβοι.

«Η νέα γενιά αποτελεί την αιχμή του δόρατος για το άθλημά μας. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων υπολογίζουμε ότι θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή 30-35 αθλητές και αθλήτριες, στους νέους πιστεύω ότι θα πάρουν την πρόκριση 17-18 παιδιά, ενώ αντίστοιχες προκρίσεις θα έχουμε και στο παγκόσμιο ανδρών – γυναικών του Λονδίνου. Στο προηγούμενο παγκόσμιο συμμετείχαν μόνο 10. Πίσω από τους άνδρες ακολουθούν οι Τεντόγλου, Νεράτζης, Μουζενίδης και άλλα παιδιά που θα διακριθούν ή αυτή τη χρονιά ή την επόμενη. Εχουμε κάνει αρκετά καμπ, βοηθούν και οι προπονητές, οι οποίοι πρώτα από όλα είναι παιδαγωγοί», δήλωσε στην «Κ» ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.

Στο επί κοντώ οι Πατσουκάκης, Κάραλης και Νεράτζης αναμένεται να συνεχίσουν την ελληνική ιστορία του αγωνίσματος. Στις ρίψεις ξεχωρίζουν οι Αναστασάκης (σφυροβολία), οι Κυριαζής, Μπατζάβαλης (ακόντιο), ο Σκαρβέλης (σφαίρα), ο Ιάσων Θανόπουλος (δισκοβολία), οι Κοροσίδου, Σκαρβέλη (σφυροβολία), αξιόλογη θεωρείται η νέα γενιά στις ταχύτητες, ενώ, αντίθετα, στα άλματα (ύψος, μήκος, τριπλούν) δείχνει ότι υπάρχει ένα κενό. Βέβαια, ο χρόνος αποτελεί σύμμαχο για τον Αντώνη Μάστορα (26 ετών), τη Βούλα Παπαχρήστου (28) και την Τατιάνα Γκούσιν (24). «Υπάρχουν ταλέντα και καλοί προπονητές. Η ομοσπονδία καταβάλει προσπάθειες για να μείνει η νέα γενιά στην Ελλάδα. Δυνατότητες για να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαθέτουν η Τατιάνα Γκούσιν (ύψος), η Ελισάβετ Πεσιρίδου (110μ. εμπ.), η Ηλιάνα Κοροσίδου (σφυροβολία) και να μην ξεχνάμε τις έμπειρες Μ. Μπελιμπασάκη (200 μ.) και Β. Παπαχρήστου (μήκος)», δήλωσε στην «Κ» η προπονήτρια των Γκούσιν και Πεσιρίδου, η Ιωάννα Σιώμου, ενώ η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Ξένια Αργειτάκη, πρόσθεσε: «Η νέα γενιά είναι, ίσως, η καλύτερη των τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για παιδιά με ταλέντο και όρεξη για δουλειά. Πιστεύω ότι κάποια από αυτά θα πρωταγωνιστήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Πληγή» του ελληνικού στίβου αποτελούν οι μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Η μοναδική «όαση» στις μεσαίες είναι ο Ανδρέας Δημητράκης (1.500 μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή