Κύριοι, η θεία μου «ξαναχτύπησε»

Κύριοι, η θεία μου «ξαναχτύπησε»

Κύριε διευθυντά

Αυτή η θεία μου που σας έλεγα σε πρόσφατη επιστολή φαίνεται ότι τελικά είναι μεγάλος μπελάς. Τώρα άρχισε να διαφωνεί και με τον δάσκαλο του χωριού, γιατί προχθές, διαβάζοντας στο καφενείο μεγαλοφώνως την «Καθημερινή», σχολίαζε το πρόσφατο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους εταίρους, που είπε ότι «Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και στο επόμενο Eurogroup και οι εταίροι μας πρέπει να κάνουν το ίδιο. Αυτό δεν είναι παράκληση, είναι άσκηση δικαιώματος. Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει από τους εταίρους την εκπλήρωση των δικών τους υποχρεώσεων».

Μετά, λέει, μας διάβασε τα γραφόμενα από κάποιους συνεργάτες της εφημερίδας και από πολλούς αναγνώστες της, τα οποία αναφέρονται στην οργή που προξενεί η αδιαφορία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των διαφόρων εμποδίων που επινοούν όσοι δεν θέλουν να προχωρήσει η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, αλλά και με την εφαρμογή σειράς άλλων μεταρρυθμίσεων. Δηλαδή, λέει η θεία μου, όταν δηλώνουμε ότι εμείς έχουμε εκπληρώσει στο «ακέραιο» τις υποχρεώσεις μας, εννοούμε ότι ψηφίστηκαν από 153 εθνοσωτήρες αυτά που μας ζητούν οι δανειστές μας και ότι, από εκεί και πέρα, θα αποφασίσουμε εμείς τι θα τις κάνουμε; Τελικά, με ρωτάει αν είναι αλήθεια αυτά που λένε ότι, επειδή οι διαπραγματεύσεις έχουν κρατήσει αρκετά χρόνια, οι δανειστές μας έχουν καταλάβει καλά ότι η κυβέρνηση θέλει τα λεφτά τους αλλά όχι και τις μεταρρυθμίσεις; Αντε τώρα να της εξηγήσω της θείας μου ότι αυτοί που τα λένε ξέρουν περισσότερα από εμάς τους αδαείς!

Γεωργιος Καραβασιλης

Βύρωνας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή