«Μετωπική» κυβέρνησης – ΝΔ για την υπόθεση Καμμένου, με το «βλέμμα» στη Βουλή

«Μετωπική» κυβέρνησης – ΝΔ για την υπόθεση Καμμένου, με το «βλέμμα» στη Βουλή

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαίνεται η σφοδρή αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης η υπόθεση των συνομιλιών του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασμένο για την υπόθεση του «Noor 1», Μάκη Γιαννουσάκη, ενόψει και της συζήτησης του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα.

«Οι νέες αποκαλύψεις για πολλαπλές τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Καμμένου και του ισοβίτη για ναρκωτικά Γιαννουσάκη σε διάστημα λίγων ημερών, εκθέτουν ακόμη περισσότερο τόσο τον ίδιο όσο και την κυβέρνηση συνολικά που τον στηρίζει», ανέφερε το Σάββατο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, προσθέτοντας:

«Για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον συνήθως λαλίστατο κ. Καμμένο, ο οποίος μέχρι τώρα έχει επιλέξει το δρόμο της σιωπής». «Τη Δευτέρα, όμως, είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί για όλα αυτά στη Βουλή», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η επιλογή της ΝΔ του κου Μητσοτάκη να λειτουργεί ως εντολοδόχος επιχειρηματικών συμφερόντων και συνήγορος ποινικών προσώπων, αποδεικνύει πόσο αδίστακτοι και επικίνδυνοι μπορεί να γίνουν στη προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην εξουσία», τονίζει από την πλευρά του, το Μαξίμου.

«Χθες μάθαμε τουλάχιστον ποιον υπερασπίζονται. Αφού δε τολμούσαν να τον φανερώσουν αυτοί, φανερώθηκε μόνος του. Ίσως φανερωθούν κι άλλοι στη πορεία. Οψόμεθα», προσθέτει.

Ο υπουργός Αμυνας αναμένεται στη συνεδρίαση της Δευτέρας να «ανοίξει τα χαρτιά του» για την υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει πολιτική «θύελλα».

Αξίζει να σημειωθεί πως κυβερνητικός αξιωματούχος τόνιζε, χθες, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είναι προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να αποσυρθεί από το πολιτικό σκηνικό. «Δύο ημέρες ρωτάμε. Ποιος είναι ο εντολέας της και τελικά ανέλαβε άλλος να απαντήσει εξ ονόματος της», πρόσθετε.

Στο μεταξύ στη δικαιοσύνη στράφηκε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινακης, ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, καταγγέλλοντας σκευωρία εις βάρος του. Στην αναφορά του, στρέφεται σε βάρος του λιμενικού ανακριτικού υπαλλήλου, ο οποίος συνομιλεί με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, «αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που είχε κάθε μορφή συμμετοχής στην σε βάρος του σκευωρία», όπως τόνιζε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή