Συρία: Αμνηστία σε 83 τζιχαντιστές του ISIS

Συρία: Αμνηστία σε 83 τζιχαντιστές του ISIS

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πολιτικό συμβούλιο αναμένεται να αναλάβει την διοίκηση της πόλης Ράκα στην Συρία, αμέσως μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, αμνήστευσε 83 χαμηλόβαθμους τζιχανστιστές, σε μια κίνηση καλής θέλησης, προκειμένου να προαχθεί η σταθερότητα στην πόλη.

Συρία: Αμνηστία σε 83 τζιχαντιστές του ISIS-1

Φωτογραφία από το Aljazeera News (Goran Tomasevic/Reuters).

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που έχουν την υποστήριξη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος στην μάχη για την ανακατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι την χρησιμοποίησαν ως κεντρική βάση για τις πολεμικές επιχειρήσεις τους, κατά την τελευταία τριετία, αλλά και ως ισχυρό σύμβολο – πρωτεύουσα του παγκόσμιου ισλαμικού χαλιφάτου, που είχαν αυτοανακηρύξει.

Οι ηγέτες των δυνάμεων των SDF εκτιμούν ότι η πτώση της πόλης είναι θέμα των επόμενων μηνών.

Οι 83 φυλακισμένοι τζιχαντιστές μεταφέρθηκαν στο διοικητήριο του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα στο χωριό Αν Ίζα που βρίσκεται βορείως της πόλης, ενώ η χορήγηση της αμνηστίας έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για τον εορτασμό του Ιντ Αλ Φιτρ, που γιορτάζεται αφού ολοκληρωθεί ο ιερός μουσουλμανικός μήνας της νηστείας (Ραμαζάνι).

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή