Μητσοτάκης: «Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία στους δήμους»

Μητσοτάκης: «Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία στους δήμους»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία στους δήμους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε παραγωγούς στο Καρποφώρι Καρδίτσας. Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας των δήμων, που άπτεται εμμέσως με τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η προώθηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση ισοδυναμεί με την απόλυτη ακυβερνησία στους δήμους.

«Είμαστε απέναντι σε αυτήν την πρωτοβουλία. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος να αλλάξει το εκλογικό σύστημα το οποίο υπάρχει σήμερα, που δίνει τη δυνατότητα στο δήμαρχο να έχει μία πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και να εκφράσει με αυτόν τον τρόπο τις πολιτικές επιλογές της πλειοψηφίας. Ούτε από την πλειοψηφία εκλέγεται ο δήμος και να έχει και ένα δημοτικό συμβούλιο το οποίο από πίσω θα τον στηρίζει σε αυτήν την επιλογή», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως το κόμμα του αυτόν το νόμο, εφόσον τελικά ψηφιστεί, θα τον αλλάξει «πριν από τις δημοτικές εκλογές του '19».

«Εδώ θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Επίσης, δεν έχουμε δει ακόμα τελικό νομοσχέδιο, αλλά είμαστε αντίθετοι και στη λογική της κατάργησης των τοπικών Προεδρείων και των Τοπικών Συμβουλίων, ακριβώς στη λογική την οποία είπες. Ο Καλλικράτης ήταν μία τομή σημαντική, με προβλήματα αρκετά, αλλά κινήθηκε στη σωστή κατεύθυνση. Αλλά, το πρόβλημα λύνεται πάντα σε τοπικό επίπεδο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαρρήξουμε την επικοινωνία και τη σχέση που έχει το τοπικό Προεδρείο, το Τοπικό Συμβούλιο με τις Τοπικές Κοινότητες, κυρίως με τα χωριά μας τα οποία έχουνε σήμερα σημαντικά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα», είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή