Ιστορικοί σε Τραμπ: «Οσο περισσότερο τουιτάρεις, τόσο το καλύτερο»

Ιστορικοί σε Τραμπ: «Οσο περισσότερο τουιτάρεις, τόσο το καλύτερο»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διχασμό προκαλούν για ακόμη μια φορά οι συνήθειες του Αμερικανού πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με την προσοχή να εστιάζεται αυτή την φορά στην ενεργή παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο αγαπημένο του, μέσο το Twitter.

Με τα tweets του να αγγίζουν τα 800 από τις 20 Ιανουαρίου του 2017 όποτε και ανέλαβε, πολλοί είναι αυτοί που έχουν κουραστεί από τις αναρτήσεις του Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, και θέλουν να σταματήσει.

Μέλη του Κογκρέσου, πολιτικοί, αλλά και η ίδια του η οικογένεια θεωρούν ότι τα σχόλια του ενέχουν σημαντικά «νομικά ρίσκα», ενώ χαρακτηρίζονται από έλλειψη διπλωματικής στρατηγικής, με αποτέλεσμα να είναι καταστροφικά για όλους αλλά κυρίως για τον ίδιο.

Ωστόσο, άνθρωποι που βασίζονται στα λόγια του για να κάνουν την δουλειά τους, όπως δημοσιογράφοι, βιογράφοι, πολιτικοί επιστήμονες και ιστορικοί έχουν διαφορετικοί άποψη και επιθυμούν ο πρόεδρος των ΗΠΑ να συνεχίσει να τουιτάρει., καθώς ο τοίχος του Τραμπ στο twitter μπορεί να θεωρηθεί και ως ένα σύγχρονο δημόσιο ημερολόγιο με πολύ σημαντικές αρχειακές πληροφορίες για το μέλλον. Υπό αυτή την έννοια «όσο περισσότερο τουιτάρει, τόσο το καλύτερο», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δημοσίευμα του POLITICO.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι αναρτήσεις του Τραμπ αντανακλούν ότι σκέφτεται  ο πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά και πως το σκέφτεται σε πραγματικό χρόνο. «Από το μυαλό στο κινητό και από εκεί στον κόσμο, ένα μη φιλτραρισμένο κείμενο 140 χαρακτήρων». «Νομίζω πως το twitter είναι το ημερολόγιό του», λέει πηγή από τον Λευκό Οίκο στο αμερικανικό περιοδικό, ενώ ακαδημαϊκοί της Αμερικής κάνουν λόγο για «ημερολόγιο ζωής».

Η αξία των tweets του Τραμπ για ιστορικούς και πολιτικούς επιστήμονες εναπόκειται στο γεγονός ότι ενώ πολλοί σύγχρονοι πολιτικοί έγραφαν ημερολόγιο, δεν το είχε δει ποτέ κανένας παρα μόνο χρόνια μετά την αποχώρηση από το οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή