Μητσοτάκης: Το πραγματικό θέμα είναι η έλλειψη αξιοπιστίας στην κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Το πραγματικό θέμα είναι η έλλειψη αξιοπιστίας στην κυβέρνηση

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τρεις βασικές προτεραιότητες για να αναπτυχθεί η Ελλάδα τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες σε συνέντευξή του στο περιοδικό Politico. 

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «πρώτον, οι ελληνικές δομικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δεν έχουν ασχοληθεί με ουσιαστικές δομικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας. Μάλιστα, υπάρχει ένα σημαντικό πισωγύρισμα, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης. Δεύτερον, πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τρίτον χρειαζόμαστε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο».

«Αναγνωρίζουμε», σημειώνει o Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ότι «η Ελλάδα πρέπει να υπεραποδώσει ώστε να αποπληρώσει το χρέος της. Αλλά τα 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία διαπραγματεύτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός στις  15 Ιουνίου, είναι υπερβολικά».

Στο γερμανόφωνο newsletter «Morgen Europa» του Politico, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει  ότι «ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στους βουλευτές του μια καλή συμφωνία. Αλλά τι πραγματικά πήρε; Περισσότερη λιτότητα για το 2019 και το 2020, χωρίς κανένα αντίκρισμα. Ο κ. Τσίπρας απέτυχε και ο ελληνικός λαός το έχει καταλάβει».

Η αλήθεια είναι όμως ότι ποτέ δεν περίμεναν ότι ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να πάρει μέτρα για το χρέος. Αντ’ αυτού, έχουμε μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Το πραγματικό θέμα είναι η έλλειψη αξιοπιστίας αυτής της Κυβέρνησης. Εμείς, η Νέα Δημοκρατία, πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχουν δομικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Το πακέτο της 15ης Ιουνίου είναι “πακέτο Τσίπρα”», υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης. 

Σε άρθρο του ίδιου περιοδικού με τίτλο «Η Ελλάδα φοβάται την αναβίωση της ακροαριστερής βίας», ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την άκρα αριστερά. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε μια κουλτούρα μίσους όταν ήταν στην αντιπολίτευση και δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για αυτή τη βία όσο κυβερνά. Δεν έχω δει τίποτα που να με πείθει ότι πραγματικά θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα. Αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία, αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση», καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή