Ναύπλιο: Ραντεβού με την ιστορία

Ναύπλιο: Ραντεβού με την ιστορία

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1. Επιστροφή στον ρομαντισμό

Με αφετηρία το τέλος της προκυμαίας, κάντε τον γύρο της Αρβανιτιάς, περπατώντας δίπλα στη θάλασσα χέρι χέρι, κάτω από τη σκιά του Παλαμηδίου. Κατά βάθος όλοι είμαστε ρομαντικοί και το Ναύπλιο το υπενθυμίζει.

2. Βόλτα στα μουσεία

Στα επτά μουσεία της πόλης θα κάνετε συναρπαστικά ταξίδια στην ιστορία και στον πολιτισμό. Ξεχωρίζει το σύγχρονο Αρχαιολογικό Moυσείο (Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 27520-27502) και το βραβευμένο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου» (Βασ. Αλεξάνδρου 1 και Σωφρόνη τηλ. 27520-28947). Τρεις διαφορετικές επιλογές με εναλλακτικές θεματικές είναι τα Μουσεία Ποτοποιίας Καρώνη (www.karonis.gr), Κομπολογιού (www.komboloi.gr) και Αυτοκίνησης Ναυπλίας με τα ιστορικά οχήματα (www.eooe.gr).

3. Κάντε πετάλι

Με τα κοινόχρηστα ποδήλατα του δήμου περιπλανηθείτε στο κέντρο της πόλης (nafplio.cyclopolis.gr). Με mountain bikes ή τετράτροχα αξίζει η βόλτα γύρω από τη λιμνοθάλασσα στο Βιβάρι (www.rafbikes.gr). Με θαλάσσιο ποδήλατο από το λιμανάκι στο Τολό εξερευνήστε τις βραχονησίδες Κορωνήσι, Ρόμβη και Δασκαλιό – τα παιδιά θα ξετρελαθούν.

4. Ανάβαση με ποιητική διάθεση

Η ανάβαση στο Παλαμήδι είναι πάντα πρόκληση, όμως δεν είναι η μόνη: η ανταμοιβή για τα 500 σκαλοπάτια στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στη γειτονική Ασίνη, είναι η θέα 360 μοιρών που προσφέρει. Θα θυμηθείτε το ποίημα του Σεφέρη «Ο βασιλιάς της Ασίνης» αν επισκεφτείτε την Ακρόπολή της (11 χλμ). Ακολουθεί βουτιά και καφές στον Κόκκινο Βράχο (τηλ. 6942-035758).

5. Πάμε για μπάνιο;

Είστε περικυκλωμένοι από παραλίες. Παράδεισος για παιδιά με κουβαδάκια είναι η Καραθώνα (5 χλμ.), η Ψιλή Άμμος στο Τολό (10 χλμ.). Η Πλάκα (11 χλμ.) είναι δημοφιλής στους campers, το Κονδύλι (στα 16 χλμ., ανάμεσα στην Κάντια και στο Βιβάρι) στους λάτρεις των beach bars και της ξαπλώστρας.

6. Φωτογραφίες για πολλά likes

Θα «ρίξετε» το Instagram με δύο φωτογραφίες: το ηλιοβασίλεμα από το Ρολόι και το Μπούρτζι, από τα Πέντε Αδέρφια (τον προμαχώνα στη δυτική πλευρά του λιμανιού).

7. Ιταλικό παγωτό και άλλα μυστικά

Το gelato είναι για τους επισκέπτες του Ναυπλίου ό,τι η μπουγάτσα για όσους πάνε στη Θεσσαλονίκη. Ειδικά το καλοκαίρι η επίσκεψη στον «Ιταλό» (Αntica Gelateria di Roma, Φαρμακοπούλου 3 και Κομνηνού) είναι επαναλαμβανόμενη αμαρτία. Και δεν είναι η μόνη. Δοκιμάστε κοψίδια και μανιτάρια στον Ψείρα (Πόρου 6), ντολμάδες στον Νούλη (Μουτσουρίδου 22) και τους 40 ψαρομεζέδες από το μενού του Ρούλη (οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου 253).

8. Ανακαλύψτε ξανά τον πολιτισμό μας

Επισκεφτείτε ξανά τις Μυκήνες και δείτε μια παράσταση στην Επίδαυρο, χωρίς το άγχος της επιστροφής για Αθήνα. Απέχει μόλις 20 λεπτά.

Μετάβαση

To Nαύπλιο απέχει 149 χλμ. από την Αθήνα. Η απλή μετάβαση (καύσιμα και διόδια) θα σας στοιχίσει περίπου 22 ευρώ.

Διαμονή

Στα ψηλοτάβανα δωμάτια του νεοκλασικού Όμορφη Πόλη (από 70 ευρώ, τηλ. 27520-21565), boutique φιλοξενία και ζεστή ατμόσφαιρα στο Amymone & Αdiandi (από 80 ευρώ, τηλ. 27520-22073), δωμάτια με θέα στο Harmony πάνω στην παραλία (από 70 ευρώ, τηλ. 27520-24590).

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo: www.booking.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή