ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Chef, πού τρώτε το καλοκαίρι; Δημήτρης Κατριβέσης

ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΠΡΟΣΩΠΑ

Δουλεύουν πυρετωδώς χειμώνα-καλοκαίρι μέσα σε καυτές κουζίνες, δημιουργώντας και υπογράφοντας πιάτα που κατά κανόνα γίνονται θέμα στην εστιατορική πιάτσα. Όταν όμως καταφέρνουν να ξεκλέψουν χρόνο για διασκέδαση, για διακοπές ή για να επισκεφτούν τον τόπο καταγωγής τους, τότε τιμούν δεόντως τα φαγητά και τα γλυκά συγκεκριμένων συναδέλφων τους.

Δημιουργικός και αεικίνητος είναι ο ιδιοκτήτης και σεφ του «Pantera negra» –Καλογριώνη 6, Πλάκα, τηλ. 213-03.64.214– που επιμελείται επίσης το μενού αρκετών εστιατορίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

  • Για νόστιμα πιάτα και καλές πρώτες ύλες πηγαίνω στο vegan-raw εστιατόριο «Γη» (Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, τηλ. 210-96.48.512).
  • Χωρίς δεύτερη σκέψη, για κρέας θα πάω στο «Dry & raw by Drakoulis» (Λεωφ. Βασιλέως Παύλου 103, Βούλα, τηλ. 6949-890.002).
  • Προτιμώ τα βιολογικά προϊόντα και βρίσκω τα πάντα στο παντοπωλείο «Βιολογικό Χωριό» (Γρ. Λαμπράκη 83, Γλυφάδα, τηλ. 210-96.34.929).
  • Αν βρίσκομαι στην Αθήνα, πηγαίνω για ψάρι στα «Άργουρα» (Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, τηλ. 217-71.73.200), ενώ, αν πάω στη Σίφνο, θα φάω οπωσδήποτε στο «Ω3» (Πλατύς Γιαλός, Σίφνος, τηλ. 22840-72.014).

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ