Αναπάντητα ερωτήματα από Καμμένο για τις συνομιλίες με Γιαννουσάκη

Αναπάντητα ερωτήματα από Καμμένο για τις συνομιλίες με Γιαννουσάκη

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με τον χαρακτήρα καθώς και το περιεχόμενο της επικοινωνίας του με ισοβίτη κρατούμενο για υπόθεση ναρκωτικών, άφησε στη Βουλή σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος, όπως υποστηρίζουν τόσο οι επικριτές του όσο και εκείνοι οι οποίοι, και μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, ασκούν τον έλεγχο της στάσης του στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Η παρουσία του κ. Καμμένου στη Βουλή των Ελλήνων τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο. Δεν απάντησε σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα και επιχείρησε, με αοριστολογίες, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η άρνηση του κ. Καμμένου να απαντήσει στην ουσία των θεμάτων εκθέτει πλέον και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος οφείλει να απαντήσει αν, και μετά από αυτό, στηρίζει τον κ. Καμμένο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, μετά την ολοκλήρωση συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που είχε θέσει ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδ. Γεωργιάδης.

«Τί είπατε ακριβώς στον κ. Γιανουσάκη; Προτίθεστε να καταθέσετε στη Βουλή αντίγραφο του τηλεφωνικού σας λογαριασμού για να δούμε τις κλήσεις που κάνατε ή που δεχθήκατε; Με ποιά ιδιότητα μιλήσατε με τον ισοβίτη;», είπε απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο ο ερωτών βουλευτής Αδ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στην κατ’ αρχήν απάντησή του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όταν του γνωστοποιήθηκε το ζήτημα από δημοσιογράφο (Μ.Τριανταφυλλόπουλο) στον οποίο είχε δώσει τον περασμένο Ιανουάριο ο ισοβίτης και εμφανιζόταν να ζητούσε «προστασία» από τον κ. Καμμένο προκειμένου να προβεί σε κατάθεση σημαντικών στοιχείων, ο κ. Καμμένος είπε ότι επικοινώνησε κατ’ αρχήν με δικαστικό ο οποίος και τον διαβεβαίωσε ότι είχε όχι απλώς δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να έρθει σε επαφή με τον καταδικασμένο. Παράλληλα, ανέφερε πως επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης για να τον ενημερώσει σχετικά. «Γιατί με πήρε (ενν. ο ισοβίτης) τέσσερις και πέντε φορές; Επειδή αργούσε να πάει για κατάθεση ο εισαγγελικός λειτουργός», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

«Δεν απαντήσατε: Τί λέγατε επί 21 λεπτά με τον Γιανουσάκη; Εχετε μιλήσει με άλλους κρατικούς υπαλλήλους για το ζήτημα; Εχετε ως υπουργός Εθνικής Αμυνας το δικαίωμα να καθορίζετε ποιός εισαγγελικός λειτουργός θα πάει και πότε για κατάθεση; Εσείς μόλις πληροφορηθήκατε το θέμα, δεν πήγατε στον εισαγγελέα, αλλά μιλήσατε μαζί με τον ισοβίτη στο τηλέφωνο 12 φορές», επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης, για να συμπληρώσει ότι αν και ο κ. Καμμένος ήξερε από τον Ιανουάριο για τα καταγγελλόμενα σε βάρος του επιχειρηματία Μαρινάκη, εντούτοις δεν φαίνεται να ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό, τον οποίο ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας επισκέφθηκε στο μέγαρο Μαξίμου δύο μήνες αργότερα.

«Κάνω το καθήκον μου», περιορίστηκε να πει ο κ. Καμμένος, παραμένοντας στην αίθουσα της Ολομέλειας καθώς στη συνέχεια συζητήθηκαν δύο σχετικές ερωτήσεις προς τον υπουργό Δικαιοσύνης. «Απαντες θα ενθάρρυναν με όποιον τρόπο μπορούσαν έναν ο οποίος ήθελε να κάνει καταγγελίες και να καταθέσει σχετικά, προκειμένου να πράξει όσα έπρεπε να πράξει», απάντησε ο κ. Κοντονής αναφερόμενος στο γιατί και πώς ο κ. Καμμένος είχε σχετική επικοινωνία με τον κατάδικο. Για να επαναλάβει πολλές φορές πως για όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης διεξάγονται έρευνες.

«Απαγορεύεται από κάποιο νόμο να μιλήσει ένας υπουργός με έναν κρατούμενο;», ήταν η απάντηση που έδωσε επί του θέματος μερικές ώρες νωρίτερα (ΣΚΑΪ) ο κ. Τζανακόπουλος.

Μπορεί να υπάρχει επικοινωνία πολιτικών με κρατουμένους, αλλά με τις αρμόζουσες νομικές διαδικασίες, «και η επικοινωνία πρέπει να γίνεται χωρίς κινητά τηλέφωνα και με διαφάνεια», σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α. Λοβέρδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή