«Ψευδεπίγραφες» οι προσκλήσεις διαλόγου του Τσίπρα, λέει ο Θ. Θεοχαρόπουλος

«Ψευδεπίγραφες» οι προσκλήσεις διαλόγου του Τσίπρα, λέει ο Θ. Θεοχαρόπουλος

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο της εθνικολαϊκιστικής Δεξιάς, ασκεί πολιτικές συντηρητικές, δέσμευσε τη χώρα μέχρι το 2060 σε απαράδεκτα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που χρειάζεται σήμερα ο τόπος» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την ομιλία του σε ημερίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με θέμα την ανάπτυξη στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφες» τις προσκλήσεις διαλόγου που απηύθυνε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «επικοινωνιακά παιγνίδια» και «πυροτεχνήματα» που τα αντιλαμβάνεται ο ελληνικός λαός και σημείωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την κεντροαριστερά και με τη σοσιαλδημοκρατία. Ας αναζητήσει ο κ. Τσίπρας πλέον τον προοδευτικό προσανατολισμό στον εαυτό του ή καλύτερα εντός της κυβέρνησής του, καθώς συγκυβερνά με την εθνικολαϊκιστική Δεξιά των ΑΝΕΛ, την καραμανλική πτέρυγα της Δεξιάς και βεβαίως “γνήσιους αριστερούς” όπως ο Πολάκης».

Παράλληλα, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε, ότι «η Νέα Δημοκρατία παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη της κοινωνίας, για έξοδο από την κρίση. Είναι προσκολλημένη στις παραδοσιακές λογικές των πελατειακών σχέσεων, όπως και σε ακραία συντηρητικές αντιλήψεις για τα ανθρώπινα θεμελιώδη δικαιώματα και παραμένει προσκολλημένη στην καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή 2004-2009».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προνομιακό συνομιλητή μας» επισήμανε και παρατήρησε πως «η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή προοδευτική παράταξη, μακριά από τον λαϊκισμό, αριστερό και δεξιό, τον συντηρητισμό και τον νεοφιλελευθερισμό. Για αυτήν εργαζόμαστε συστηματικά στην ΔΗΜΑΡ, στην Δημοκρατική Συμπαράταξη και στην Κεντροαριστερά».

Για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε, ότι πρέπει από αυτό να προκύψει ο οδικός άξονας ο οποίος θα περιέχει και την εκλογή επικεφαλής από τη βάση και το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, γιατί δεν αντέχει η κοινωνία να μην υπάρχει ένας ισχυρός προοδευτικός σοσιαλδημοκρατικός φορέας.

«Θέση δική μου είναι, ότι εντός του 2017 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την ύπαρξη ενός ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων, με στόχο να δοθούν προοδευτικές λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των συμβασιούχων, κατηγόρησε την κυβέρνηση για λαϊκισμό και υποσχεσιολογία, ζήτησε να διασφαλισθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στην καθαριότητα, καθώς και να δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ, εξασφαλίζοντας διαφάνεια και αξιοκρατία, σε συνεργασία με τους Δήμους, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους και πρόσθεσε:

«Όμως εγώ δεν θα λαϊκίσω, δεν θα πω ότι πρέπει να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι. Αυτά τα έλεγε ο Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Σήμερα η κυβέρνηση και οι Δήμοι οφείλουν να συνεργαστούν για την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών, ώστε να αποφευχθεί μία μη αναστρέψιμη κατάσταση, καθώς και να αξιοποιήσουν οι Δήμοι, αν χρειαστεί και το θεσμικό πλαίσιο, που οργανώθηκε με το σχέδιο “Καλλικράτης”, και που δίνει εναλλακτικές δυνατότητες για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Για τις εποχικές ανάγκες μπορούν να αξιοποιηθούν -αν χρειαστεί- και εξωτερικοί συνεργάτες, μέσω δημόσιων διαγωνισμών των Δήμων, στην βάση όσων προβλέπονται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Η κυβέρνηση λαϊκίζει ακόμη και σήμερα, καθώς αν διαφωνούσε, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που οργανώθηκε στο σχέδιο Καλλικράτης, γιατί άραγε δεν το κατήργησε 2,5 χρόνια τώρα.

Από την άλλη, η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, είτε πρόκειται για τον ιδιωτικό είτε για το δημόσιο τομέα, έχει μία καθαρά νεοφιλελεύθερη ατζέντα».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρουσίασε την πρόταση για την ανάπτυξη, λέγοντας ότι σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, απαιτείται ένα «αναπτυξιακό σοκ» που θα αλλάξει τα δεδομένα στην χώρα και αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν στην Κεντρική Μακεδονία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή