Εθνική Γυναικών: Εχασαν το μετάλλιο, κέρδισαν τον σεβασμό

Εθνική Γυναικών: Εχασαν το μετάλλιο, κέρδισαν τον σεβασμό

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλο κέρδος την καταξίωση στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων, η Εθνική Γυναικών επέστρεψε χθες από την Τσεχία, όπου κατέλαβε την 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ. Η «άνοιξη της Πράγας» έχει, ήδη, αρχίσει για την ελληνική ομάδα. Το μετάλλιο μπορεί να χάθηκε, όμως οι Ελληνίδες παίκτριες έγραψαν ιστορία κάνοντας το ταξίδι από την απαξίωση στην καταξίωση. Η Εθνική ομάδα, που είχε τον χαμηλότερο μέσο όρο ύψους, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού Ευρωμπάσκετ και κέρδισε τον σεβασμό και την αναγνώριση όλων των αντιπάλων της. Οι τρεις νίκες της, κόντρα στα μεγαθήρια (Σερβία, Ρωσία, Τουρκία) και ιδιαίτερα σε δύο αγώνες νοκ άουτ, δεν επισκιάστηκαν από τις ήττες στον ημιτελικό από τη Γαλλία (55 – 77) και στον μικρό τελικό από το Βέλγιο (45 – 78), λόγω έλλειψης σωματικών αποθεμάτων. Το έναυσμα για μεγαλύτερη φροντίδα, προσοχή και ενδιαφέρον δόθηκε από τις διεθνείς παίκτριες, τον προπονητή τους Κώστα Κεραμιδά και τους συνεργάτες του και η ελπίδα όλων είναι να μην επαναληφθεί η ίδια πτωτική πορεία του ελληνικού μπάσκετ γυναικών, όπως συνέβη και μετά την 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2009, με προπονητή τον Κώστα Μίσσα.

Η επιτυχία της Εθνικής Γυναικών δεν «χωρά» άλλους, εκτός από τις ίδιες τις πρωταγωνίστριες που ήταν άσημες μέχρι την έναρξη του Ευρωμπάσκετ και ελάχιστοι πιστοί φίλοι είχαν αποχαιρετήσει μ’ ένα λουλούδι την αποστολή στην αναχώρηση για την Πράγα. Στην χθεσινή επιστροφή τους, τα κορίτσια γνώρισαν την αποθέωση από 200 φίλους τους και τα φλας άστραψαν για τα πλατιά χαμόγελα στα πρόσωπά τους.

Ο Μίσσας στο τιμόνι

Στον τεχνικό διευθυντή όλων των εθνικών ομάδων και προπονητή που οδήγησε την Εθνική Νέων στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 2009, τον Κώστα Μίσσα, θα ανατεθεί από την ΕΟΚ η ευθύνη της καθοδήγησης της Εθνικής Ανδρών στο προσεχές ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (31/8 – 17/9). Ο Μίσσας ήταν η πολύτιμη εφεδρεία στην τελική επιλογή που έγινε, καθώς ήταν ο προπονητής των Μάντζαρη, Σλούκα, Παππά, Μπόγρη και Παπανικολάου όταν ήταν έφηβοι πριν από 8 χρόνια και πλέον αποτελούν τον «κορμό» της ανδρικής ομάδας. Η ανακοίνωση του νέου τεχνικού αναμένεται να γίνει σήμερα, ενώ άμεσα θα ακολουθήσουν και οι κλήσεις των διεθνών παικτών, με τους οποίους έχει υπάρξει επικοινωνία για τη δέσμευση της ανταπόκρισής τους.

• Πρόστιμο ύψους 5.400 ευρώ επέβαλε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ύστερα από καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη συμπεριφορά του προς τους διαιτητές του πέμπτου τελικού των πλέι οφ στο ΣΕΦ. Ο Κένι Γκάμπριελ συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό άλλα τρία χρόνια.

• Αποζημίωση ύψους 900.000 ευρώ επιδικάστηκε στη FIBA, που δικαιώθηκε στη διένεξή της με την Ευρωλίγκα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή