Χωρίς ανταπόκριση το άνοιγμα Τσίπρα προς Φ. Γεννηματά

Χωρίς ανταπόκριση το άνοιγμα Τσίπρα προς Φ. Γεννηματά

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πολιτική σκοπιμότητα πίσω από το άνοιγμα του κ. Αλέξη Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη προσπαθούν να «διαβάσουν» στη Χαριλάου Τρικούπη, εκφράζοντας τη βεβαιότητα, δεδομένης και της εμπειρίας από κινήσεις του πρωθυπουργού στο παρελθόν, ότι τα κίνητρά του μόνο αγαθά και καλοπροαίρετα δεν είναι. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την Κυριακή, μέσω συνέντευξης («Νέα Σελίδα»), το προσκλητήριο που απηύθυνε και κατ’ ιδίαν στην κ. Φώφη Γεννηματά στη συνάντησή τους την περασμένη Τρίτη, για συγκλίνουσα πορεία με προοπτική τη διαμόρφωση του υπό τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικού πόλου του χώρου της Kεντροαριστεράς.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αναμένουν με ενδιαφέρον να δουν εάν ο κ. Τσίπρας θα αποφασίσει τελικά να αποδεχθεί την πρόσκληση που του απηύθυναν για το συνέδριο της ΔΗΣΥ, που αρχίζει την Παρασκευή. Ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση με την κ. Γεννηματά, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του, λέγοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί, τελικά, από το πρόγραμμά του. «Δεν αποκλείεται να έρθει για να επαναλάβει αυτά που είπε και στη συνέντευξη», αναφέρει στενός συνεργάτης της κ. Γεννηματά, ο οποίος προσθέτει, πάντως, ότι «η απάντηση θα είναι η ίδια». Και η απάντηση, όπως κωδικοποιήθηκε από την ίδια την επικεφαλής της ΔΗΣΥ, είναι αρνητική σε όλους τους τόνους, συνοδευόμενη, μάλιστα, από τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε μια συντριπτική εκλογική ήττα, όποτε γίνουν εκλογές, γεγονός που κάθε άλλο παρά δικαιώνει την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανισθεί ως ο ισχυρός «παίκτης» του προοδευτικού χώρου.

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η αφετηρία της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού να απευθυνθεί στην κ. Γεννηματά βρίσκεται ακριβώς στην προσπάθειά του να περιορίσει τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσκοπικά επιβεβαιώνονται διαρκώς και αφορούν κυρίως παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι απογοητευμένοι από την κυβέρνηση βρίσκονται σε διαδικασία επαναπατρισμού.

Η χρονική συγκυρία που επέλεξε ο πρωθυπουργός να κάνει το άνοιγμα προς τη ΔΗΣΥ, λίγες ημέρες πριν από το συνέδριο, προκαλεί την υποψία ότι πιθανόν να προσπαθεί να οριοθετήσει σε ένα βαθμό την ατζέντα του συνεδρίου και να βάλει σε αυτή το θέμα ενδεχόμενης συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος έσπευσε χθες από τη Θεσσαλονίκη να απορρίψει το προσκλητήριο Τσίπρα: «Οι ψευδεπίγραφες προσκλήσεις του κ. Τσίπρα είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τακτικισμοί μπροστά στα αδιέξοδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή