Ο Π. Καμμένος δεν απάντησε στα ερωτήματα

Ο Π. Καμμένος δεν απάντησε στα ερωτήματα

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται, ως προς τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο της επικοινωνίας του με ισοβίτη κρατούμενο για υπόθεση ναρκωτικών, εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου η οποία διακρίθηκε από οξείς τόνους και έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Στην ίδια διαδικασία, με αφορμή ερωτήσεις τις οποίες δέχθηκε για την ίδια υπόθεση, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής προσέφερε εκ νέου κάλυψη στην επίμαχη δραστηριότητα του κ. Καμμένου, ακριβώς όπως είχε πράξει νωρίτερα μέσω συνέντευξής του και ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Τζανακόπουλος. Τόσο ο κ. Καμμένος όσο και οι προαναφερθέντες συνάδελφοί του υποστήριξαν ότι είχε ηθική και νομική υποχρέωση να επικοινωνήσει με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και να τον προτρέψει, όπως είπαν, να καταθέσει την αλήθεια για όσα υποστηρίζει ότι γνωρίζει, σε σχέση με εμπλοκή ισχυρού επιχειρηματικού παράγοντα (εν προκειμένω του Ευ. Μαρινάκη) σε υπόθεση ναρκωτικών.

«Τι είπατε ακριβώς στον κ. Γιανουσάκη; Προτίθεστε να καταθέσετε στη Βουλή αντίγραφο του τηλεφωνικού σας λογαριασμού για να δούμε τις κλήσεις που κάνατε ή που δεχθήκατε; Με ποια ιδιότητα μιλήσατε με τον ισοβίτη;», είπε απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο ο ερωτών βουλευτής Αδ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, διαβάζοντας την απάντησή του, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όταν του γνωστοποιήθηκε το ζήτημα από δημοσιογράφο (Μ. Τριανταφυλλόπουλο) στον οποίο είχε δώσει τον περασμένο Ιανουάριο ο ισοβίτης συνέντευξη και εμφανιζόταν να ζητούσε «προστασία» από τον κ. Καμμένο προκειμένου να προβεί σε κατάθεση σημαντικών στοιχείων, ο κ. Καμμένος είπε ότι επικοινώνησε κατ’ αρχήν με δικαστικό ο οποίος και τον διαβεβαίωσε ότι είχε όχι απλώς δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να έρθει σε επαφή με τον καταδικασμένο. Παράλληλα, ανέφερε πως επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης για να τον ενημερώσει σχετικά. «Γιατί με πήρε (ενν. ο ισοβίτης) τέσσερις και πέντε φορές; Επειδή αργούσε να πάει για κατάθεση ο εισαγγελικός λειτουργός», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Η επίσκεψη στο Μαξίμου

«Δεν απαντήσατε: Τι λέγατε επί 21 λεπτά με τον Γιανουσάκη; Εχετε μιλήσει με άλλους κρατικούς υπαλλήλους για το ζήτημα; Εχετε ως υπουργός Εθνικής Αμυνας το δικαίωμα να καθορίζετε ποιος εισαγγελικός λειτουργός θα πάει και πότε για κατάθεση; Εσείς μόλις πληροφορηθήκατε το θέμα, δεν πήγατε στον εισαγγελέα, αλλά μιλήσατε μαζί με τον ισοβίτη στο τηλέφωνο 12 φορές», επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης, για να συμπληρώσει ότι αν και ο κ. Καμμένος ήξερε από τον Ιανουάριο για τα καταγγελλόμενα εις βάρος του επιχειρηματία Μαρινάκη, εντούτοις δεν φαίνεται να ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό, τον οποίο ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου δύο μήνες αργότερα.

«Κάνω το καθήκον μου», περιορίστηκε να πει ο κ. Καμμένος. «Απαντες θα ενθάρρυναν με όποιον τρόπο μπορούσαν έναν ο οποίος ήθελε να κάνει καταγγελίες και να καταθέσει σχετικά, προκειμένου να πράξει όσα έπρεπε να πράξει», απάντησε ο κ. Κοντονής αναφερόμενος στο γιατί και πώς ο κ. Καμμένος είχε σχετική επικοινωνία με τον κατάδικο.

«Η παρουσία του κ. Καμμένου στη Βουλή των Ελλήνων τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο.  Δεν απάντησε σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα και επιχείρησε, με αοριστολογίες, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η άρνηση του κ. Καμμένου να απαντήσει στην ουσία των θεμάτων εκθέτει πλέον και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος οφείλει να απαντήσει αν, και ύστερα από αυτό, στηρίζει τον κ. Καμμένο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή