ΕΛΛΑΔΑ

Μπουτάρης: Μεγάλη σαχλαμάρα το ότι ανοίγω δρόμο στις εργολαβίες καθαριότητας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Μεγάλη σαχλαμάρα» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μπουτάρης τις κατηγορίες που του απευθύνονται ότι επιθυμεί να ανοίξει το δρόμο στις εργολαβίες καθαριότητας με αφορμή να αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες για τρεις ημέρες.

«Η μισή Ελλάδα εξυπηρετείται από ιδιώτες… Να κάνουμε ένα μεικτό σύστημα (ιδιωτικών – δημοσίου)» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ιδιώτης θα αναλάβει καθήκοντα από σήμερα κιόλας, για να καθαριστεί η πόλη μέχρι να βρεθεί λύση από την κυβέρνηση, καθώς στους δρόμους της συμπρωτεύουσας υπάρχουν πάνω από 2 εκατ. τόνοι σκουπιδιών, και η απόφαση των συμβασιούχων για μερική αποκομιδή δεν επαρκεί.

Κατήγγειλε δε ότι ορισμένοι επιχειρηματίες προσλαμβάνουν αθίγγανους και άλλα άτομα για να πάρουν τα σκουπίδια που είναι κοντά στα καταστήματά τους για να τα πετάξουν αλλού.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, η διεκδίκηση της μονιμότητας έχει κριθεί αντισυνταγματική. Διευκρίνισε δε ότι στην καθαριότητα στο δήμο Θεσσαλονίκης εργάζονται σήμερα 350 μόνιμοι και 700 με 1.000 συμβασιούχοι που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κάθε φορά που λήγουν οι συμβάσεις τους. «Πρόκειται για φάμπρικα» παρατήρησε.

Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε επίσης ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να καθορίζει τι θα κάνουν οι δήμαρχοι στο θέμα των συμβασιούχων. «Αυτό είναι αντισυνταγματικό, καταργείται το αυτοδιοίκητο των δήμων, δεν είμαι διορισμένος, με ψήφισαν» τόνισε.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ