Τελική ευθεία για το εμπορικό κέντρο Academy Gardens

Τελική ευθεία για το εμπορικό κέντρο Academy Gardens

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 120 εκατ. ευρώ έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα από την εταιρεία Artume A.Ε., θυγατρική της BlackRock, για την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου καθαρής εκμισθώσιμης επιφάνειας 55.000 τ.μ. στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Ως εκ τούτου, η χθεσινή γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για τους όρους δόμησης του ακινήτου συνιστά μια σημαντική εξέλιξη, την οποία ανέμενε η εταιρεία για σχεδόν 12 μήνες.

Οπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Γιώργος Τσουκαλάς, επικεφαλής της εταιρείας, από το παραπάνω ποσό τα περίπου 90 εκατ. ευρώ αφορούν το κόστος για την απόκτηση της γης, στη συμβολή της λεωφ. Κηφισού και της Λένορμαν, ενώ επιπλέον 40 εκατ. ευρώ έχουν καταβληθεί από το 2007, οπότε και ξεκίνησε η σχετική προσπάθεια, μέχρι σήμερα για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ αφορούν την εκπόνηση μελετών και την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας της εταιρείας. Πέραν των παραπάνω, θα χρειαστούν επιπλέον 170 εκατ. ευρώ για την ανέγερση και τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου, από τη δημιουργία του οποίου αναμένεται να δημιουργηθούν 1.600 νέες θέσεις εργασίας. Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο πλέον οδεύει προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το εμπορικό κέντρο Academy Gardens θα έχει μέγιστο ύψος 21 μέτρων από την πλευρά της Κηφισού και 18 μέτρων από την πλευρά της Ακαδημίας Πλάτωνος. «Συνολικά, μας έχουν αφαιρεθεί περίπου έξι μέτρα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε ύψος 24 μέτρων, γεγονός που μειώνει την ποιότητα της επιφάνειας που θα μπορούσαμε να μισθώσουμε», τονίζει ο κ. Τσουκαλάς. Εν ολίγοις, θα περιοριστούν οι προς εκμίσθωση χώροι καταστημάτων. Για τον λόγο αυτόν, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί και για την απόκτηση πρόσθετων όμορων εκτάσεων, ώστε να μπορέσει να ενισχύσει την καθαρή εκμισθώσιμη επιφάνεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή