Η εφορία στοχεύει ξανά τον Μέσι

Η εφορία στοχεύει ξανά τον Μέσι

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι μπελάδες διαφαίνονται στον ορίζοντα για τον Λιονέλ Μέσι, καθώς η εφημερίδα ABC της Μαδρίτης αποκάλυψε χθες ότι ένα χρόνο μετά την καταδίκη του για φοροδιαφυγή, ο άσος της Μπαρτσελόνα είναι ύποπτος για ακόμη μεγαλύτερη εξαπάτηση των φορολογικών αρχών της Ισπανίας μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματος που φέρει το όνομά του.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας, το Ιδρυμα Λέο Μέσι δεν είναι παρά όχημα απόκρυψης εισοδημάτων του Αργεντίνου σούπερ σταρ, «ανερχομένων σε δεκάδες εκατομμύρια», τα οποία προέρχονται από χορηγούς και δεν έχουν δηλωθεί στην ισπανική και στην αργεντίνικη εφορία. Συνεπώς, εξηγεί η ABC, «δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν έχουν δαπανηθεί σε κοινωνικά προγράμματα για τη βοήθεια παιδιών με προβλήματα». Ετσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που αναπαρήγαγε το σύνολο του ισπανικού Τύπου, το Ιδρυμα Λέο Μέσι «απέκρυψε από το 2007 έως το 2015 ένα μεγάλο κομμάτι των εισοδημάτων του». Τονίζεται μάλιστα ότι το ίδρυμα λειτουργούσε ήδη επί έξι χρόνια στη Βαρκελώνη, όταν τελικά εγγράφηκε στα νόμιμα μητρώα το 2013. Είχε και παρακλάδι στην Αργεντινή, όπου οι αρχές το αφαίρεσαν από τα μητρώα λόγω μη δημοσίευσης των λογαριασμών του επί τρία συναπτά έτη.

Ο Μέσι, όπως και ο πατέρας του, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 21 μηνών πέρυσι για φοροδιαφυγή 4,1 εκατ. ευρώ. Ποινές έως και 24 μηνών δεν οδηγούν σε κάθειρξη στην Ισπανία, αν δεν πρόκειται για σοβαρό έγκλημα.

Οι ισπανικές φορολογικές αρχές δεν αστειεύονται: υπενθυμίζεται ότι έχει ορισθεί τακτική δικάσιμος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο στις 31 Ιουλίου, διεξάγεται έρευνα για τον Ζοζέ Μουρίνιο από τον καιρό που ήταν στον πάγκο της Ρεάλ, ενώ μεταξύ άλλων έχουν ήδη καταδικαστεί και οι Χαβιέρ Μασεράνο και Ανχελ ντι Μαρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή