Παρ’ ολίγον και άλλο θύμα στο Μενίδι

Παρ’ ολίγον και άλλο θύμα στο Μενίδι

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία σκόρπισε για μία ακόμη φορά στο Μενίδι η είδηση ότι παρ’ ολίγον να υπάρξει άλλο ένα ανήλικο θύμα από «αδέσποτη» σφαίρα. Συγκεκριμένα, σε μπαλκόνι της οδού Θεοφυλάκτου βρισκόταν το απόγευμα της Κυριακής μια 14χρονη μαθήτρια μαζί με τη θεία και τη γιαγιά της. Ξαφνικά, «προσγειώθηκε» στο μπαλκόνι ένα βλήμα. Σύμφωνα με την περιγραφή της θείας σε τηλεοπτική εκπομπή, το παιδί σώθηκε, επειδή λίγο πριν είχε μετακινηθεί από τη θέση του, όπου χτύπησε η σφαίρα, με αποτέλεσμα αυτή να περάσει ξυστά πίσω από το κεφάλι του. Η οικογένεια κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία ξεκίνησε τις έρευνες, που θα εποπτεύει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, έχει ζητήσει να ενημερώνεται προσωπικά και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλ. Ζαγοραίος.

«Τώρα η αστυνομία καταγράφει όλα τα περιστατικά, παλαιότερα δεν έδινε καμία σημασία σε όσα καταγγέλλαμε», λέει με νόημα στην «Κ» κάτοικος της Αυλίζας, που κάνει λόγο για γλέντια με μουσική στη διαπασών και πυροβολισμούς ακόμη και δύο ημέρες μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου μαθητή. «Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί τόση ησυχία στη γειτονιά, που δεν την αναγνωρίζω», περιγράφει η ίδια, «αυτό οφείλεται στη σχεδόν σταθερή παρουσία ενός λεωφορείου των ΜΑΤ κάτω από το παράθυρό μου, όπως και στη συχνή παρουσία περιπολικών». Σύμφωνα με την ίδια, ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί παρά μόνον ένα «μπάλωμα». «Οι χρήστες σταμάτησαν να έρχονται στην Αυλίζα και κατευθύνονται στην Αγία Σωτήρα, στον κεντρικό σταθμό, για τη δόση τους», περιγράφει. «Και το νέο συμβάν δεν σημειώθηκε εντός Αυλίζας, αλλά τέσσερα στενά πιο μακριά», διευκρινίζει η κάτοικος, που είναι πεπεισμένη ότι σύντομα τα ΜΑΤ θα αποχωρήσουν, «δεν γίνεται και να ριζώσουν εδώ…».

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αξιολογούνται από μεγάλη μερίδα των κατοικών ως θετικά, αλλά μακροπρόθεσμα. «Ενδέχεται να αποδώσουν καρπούς, αλλά σε δεκαπέντε χρόνια», σχολιάζει η ίδια πηγή, «εμείς έπρεπε να έχουμε βρει λύσει ήδη από χθες». Η στρατηγική για την ένταξη και την κοινωνικοποίηση των Ρομά, ισχυρίζονται άλλοι, «πρέπει να γίνεται συστηματικά ήδη από τον παιδικό σταθμό, όχι να ξεκινάει στο πανεπιστήμιο». Σε πρόσφατη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου και φορέων της περιοχής φαίνεται να αποφασίστηκε ομόφωνα οι γονείς να μην στείλουν τον Σεπτέμβριο τα παιδιά στο σχολείο αν μέχρι τότε δεν έχουν ληφθεί δραστικά μέτρα. Στον απόηχο όλων των παραπάνω, χθες αργά το απόγευμα, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι εξάρθρωσε πολυμελή εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή